VASKİ genel müdüründen su israfı uyarı

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, vatandaşlara su israfı konusunda uyarıda bulunarak, “İçme suyumuz altın değerindir israf etmeyiniz. İçme suyunu sulama amaçlı kullanmayınız” dedi.

Van Büyükşehir 14.06.2018 14:45:09 0
VASKİ genel müdüründen su israfı uyarı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.06.2018 14:45

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, bayram arifesinde su israfı konusunda vatandaşları bir kez daha uyararak, “Başkasının hakkını gasp ederek kul hakkına giriyorsunuz. Su gibi aziz bir nimeti böyle hor kullanmayalım. İçme suyumuz altın değerindedir, israfını engelleyelim. Altın sokağa atılmayacak değerde isi, içme suyu da bağ bahçede kullanılmayacak kadar değerlidir. Van’da içme suyunun sulama amaçlı kullanılmasından ve bayram öncesi sokak aralarında halıların yıkanmasından oluşan su israfının ciddi boyutlara ulaştı. Bu yüzden suyu azalan ve şikayetçi olan mahalleler var. Kul hakkı, kardeşlik hukuku, birlikte yaşama kültürü diyorsak başkasının hakkını gasp etmemeliyiz. Bu su israfı bilhassa bu Ramazan ayı ve Bayram öncesinde şiddetli kaçırmamamız gereken bir hareket olmalıdır" dedi.


Tekataş, , kurum olarak Bayram öncesi bağ bahçeyi içme suyu ile sulayanlar ile ilgili bir çok şikayet aldıklarını ifade etti. Ekiplerin buna hemen müdahale edip, gereken yasal işlemleri başlattığını söyleyen Tekataş, “Bundan şiddetle kaçınmamız gerekir. Komşumuzun ve diğer hemşerilerimizin hakkına giriyoruz. Onların su gibi bir nimetten faydalanmasını engelliyoruz. Buna hakkımız yok. Bunca elektrik parası ödeyip, zahmet çekip size temiz su ulaştırıyoruz. Ancak bu temiz ve kaynak suyu olan içme suyumuzun sulama amaçlı kullanılması sonucu maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Kul hakkını yemek sadece parasını gasp etmek değildir. Onu en temel gereksinim olan sudan mahrum bırakmak, içeceği suyu bahçede israf etmek de kul hakkıdır buna özenle dikkat etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ