Van'daki metruk binalar yıktırılacak

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Van Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin sorumluluk alanlarındaki metruk binaların ortadan kaldırılması gündemiyle toplantı düzenledi.

Van Büyükşehir 15.03.2018 08:18:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.03.2018 08:18

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda, vali yardımcıları İbrahim Civelek ve İshak Çınar ile ilçe kaymakamları ve belediye başkan vekilleri ile Tuşba ve Gevaş belediye başkanları, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici’nin katıldığı toplantıda, il merkezi ve ilçelerdeki metruk binalar hakkında istişarede bulunuldu. 


İçişleri Bakanlığı talimatıyla ülke genelinde metruk binaların ortadan kaldırılması için seferberlik başlatıldığını açıklayan Vali Zorluoğlu, “Metruk binaların yıkılması için bu sabah itibariyle biz de Van’da seferberlik başlatıyoruz. Mayıs ayının sonuna kadar bu konuda önemli mesafe kat etmeliyiz” dedi. 


Büyükşehir belediyesi ve ilçe belediyelerini ilgilendiren konuda, valilere verilmiş önemli bir yetkinin de varlığına işaret eden Vali Zorluoğlu, “Bu metruk yapıların yıkımıyla ilgili elimizde yeterli hukuki dayanak var. Yetkilerimizi sonuna kadar kullanıp oralar hakkında gereğini yapmamız lazım. Burada depremde hasar görmüş binaları kast etmiyorum. Terk edilmiş, içinde insan yaşamayan, uyuşturucu başta olmak üzere bir takım suçlara yer olarak kullanılması muhtemel, görünümüyle her an çökecekmiş gibi duran, yani tehlike arz eden binaları işaret ediyorum” diye konuştu. 


Günümüze kadar Van’da belediyelerin çok sayıda metruk binayı yıktığını belirten Vali Zorluoğlu, şunları söyledi: 
“Şehrimizde hala çok fazla metruk bina var. Belediye başkanlarımızın, bu konuyla alakalı bir plan yapmasını ve plan çerçevesinde mayıs ayı sonuna kadar, 2,5 aylık dönemde, verimli şekilde çalışılmasını ve hızlı sonuç alınmasını istiyorum. Van’da deprem dolayısıyla epey hasarlı ve metruk bina var. Bu konuyu bizzat takip edeceğim. İdarecilerimiz bizlere tespitlerini ve nasıl bir çalışma yapacağını bildirecek. AFAD koordinesinde yürütülecek çalışmalara, valilik ve büyükşehir belediyesi olarak memnuniyetle gereken desteği veririz. İl Emniyet Müdürlüğümüzün ve jandarma komutanlıklarımızın, uyuşturucu ile mücadele kapsamında metruk bina tespitleri vardır. Metruk binaları bir hafta içinde tespit etmeli, yıkım planı yapmalı ve çalışmaya başlamalıyız.” Vatandaşların sahibi olduğu metruk yapıları kendilerinin de yıkmak isteyebileceğine değinen Vali Zorluoğlu, o aşamada gerekli yasal prosedürün işletilerek, vatandaşlara gereken kolaylığın sağlanması talimatını verdi. İlçelerdeki yıkım işlemlerinde araç gereç yetersizliği halinde büyükşehir belediyesinden destek sağlanacağını da dile getiren Vali Zorluoğlu, aylık olarak kaymakamlıklardan konuyla ilgili bilgilendirme alacağını ifade etti. 


Toplantının devamında, sırasıyla söz verdiği kaymakamlardan detaylı durum analizi isteyen Vali Zorluoğlu, Van şehir merkezi ve ilçelerin kısa sürede metruk binalardan temizlenmesi konusunda katılımcılardan daha fazla hassasiyet göstermelerini ve daha fazla mesai harcamalarını istedi. 


Vali Murat Zorluoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın, büyükşehir belediyesi yetkilileri ve ilgili kurum müdürleri de katıl

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ