Vali Zorluoğlu: 'Sosyal belediyecilikte çığır açtık'

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Büyükşehir’in sosyal yardımlarından faydalanan aileleri ziyaret etti.

Van Büyükşehir 21.02.2018 21:21:16 0
Vali Zorluoğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Büyükşehir’in sosyal yardımlarından faydalanan aileleri ziyaret etti. 

 

Sosyal Belediyecilikte halkın büyük takdirini toplayan Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından dar gelirli ailelere sosyal kart, giyim, gıda ve nakdi para yardımı yapılırken 200 aileye de evde bakım hizmeti veriliyor.


Göreve geldiği günden bu yana vatandaşlarla iç içe olan, halkın taleplerini dinleyen Vali Zorluoğlu eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte Selimbey  Mahallesinde yaşayan 19 yaşındaki beyin tümörü Ömer Öztürk’ün evine geçmiş olsun ziyarettin de bulunarak solunum cihazı güç kaynağı hediye etti. Aynı zamanda sağlık müdürlüğü yetkililerine de talimat veren Vali Zorluoğlu, Öztürk’e haftanın belirli günlerinde evde fizik tedavisi yapılmasını da istedi. 


Vali Zorluoğlu’nun ziyaretinden ötürü çok mutlu olduğunu söyleyen Öztürk “Elektrikler gittiğinde solunum cihazım çalışmıyordu. Bende büyük korkular yaşıyordum. Şimdi valimiz bana güç kaynağı hediye etti. Ve bana her konuda destek olacağını söyledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.


Hasta ziyaretlerini sürdüren Zorluoğlu çifti daha sonra Sağlık işleri Daire Başkanlığı tarafından evde bakım hizmeti alan İpekyolu İlçesi Şabaniye Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki 13 çocuk babası Yusuf Erdoğan’ı ziyaret etti. Burada bir süre aile fertleriyle sohbet eden Zorluoğlu, Selimbey Mahallesinde yaşayan Kaya ve Elif Sakur çiftinin evine misafir oldu. 
Hasta ziyaretlerinde Cumhurbaşkanımıza ve devletimize edilen duaları duymaktan mutlu olduğunu ifade eden Vali Murat Zorluoğlu, “Hastalarımıza belediye ekiplerimiz evde bakım hizmeti veriyorlar. Gördüğüm kadarıyla bu çalışmalarda gayet güzel ve olumlu işler. Büyükşehir belediyesi olarak yüze yakın hastaya sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet veriyoruz. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz inşallah bu sayıyı 2018 yılında iki yüze çıkaracağız” diye konuştu.

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem