Deprem Farkındalık Haftası'nda stant kurduk

Van Büyükşehir Belediyesi, 2011’de yaşanan depremin 6. yıldönümü dolayısıyla valilik bahçesinde deprem bilgilendirme standı kurdu.

Van Büyükşehir 13.02.2018 20:46:57 0
Deprem Farkındalık Haftası
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi, 2011’de yaşanan depremin 6. yıldönümü dolayısıyla valilik bahçesinde deprem bilgilendirme standı kurdu.


23 Ekim 2011’de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki Van depreminin üzerinden 6 yıl geçti. Büyükşehir Belediyesi, kentlinin her an deprem  gerçeğiyle yüz yüze olduğu bilinciyle birçok farkındalık ve bilgilendirme etkinlikleri düzenledi. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ile Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Valilik bahçesinde deprem farkındalık standı kuruldu. Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ve AFAD personeli  vatandaşlara deprem öncesinde, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri anlattı. 


Ayrıca ziyaretçilere farklı yaş grupları için hazırlanmış eğitici broşürler dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stant Valilik bahçesinde 2 gün boyunca ziyaretçilere açık kaldı.  


Büyükşehir her yerde deprem gerçeğini anlattı
Büyükşehir Belediyesi Deprem farkındalık haftasında vatandaşlara her yerde yaptığı çalışmalarla deprem gerçeğini anlattı. 
Yine Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde 23-24 Ekim’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de katılımıyla ‘1. Van Deprem Çalıştayı’ düzenlendi. Ayrıca etkinlikler kapsamında 20-29 Ekim tarihleri arasında  düzenlenen kitap fuarında stant kurularak vatandaşlara eğitici  kitap ve broşürler dağıtıldı. Kent genelinde bulunan okullarda da öğretmen ve öğrencilere yönelik deprem farkındalığı ile ilgili çeşitli eğitimler yapılacak.

 

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem