Büyükşehir'in Kitap Fuarı kapılarını açtı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımı ile kitapseverlerle buluştu.

Van Büyükşehir 20.10.2017 17:31:57 0
Büyükşehir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kitap Fuarı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın katılımı ile kitapseverlerle buluştu.

 

Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen kitap fuarın açılışında konuşan Bakan Fakıbaba, fuarı düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na teşekkür etti. 

 

Fuar vesilesiyle kitap okuma alışkanlığı olmayanların da bu alışkanlığı kazanacaklarına inandığını belirten Bakan Fakıbaba, "Kitapların içinde çok önemli bilgiler ve tecrübeler var. Burada hocalarımız var. Okumanın ne kadar önemli olduğunu sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Bu anlamda hem Valimize ve belediye başkanlarımıza hem de belediye çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum.  Böylesi fuarların mutlaka kitap okuma alışkanlığına çok büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum" dedi.

 

"Halkımızın kitap sevgisine önemli katkı sağlayacak"
Gösterilen çabaya rağmen ülkemizdeki kitap okuma oranının arzu edilen seviyede olmadığını ifade eden Vali Zorluoğlu şunları kaydetti:


"Günde 3-5 saatini televizyona internete ve akıllı telefonlara ayıran insanımızın kitap okumaya ayırdığı sürenin yılda 10 saati bulmaması ilk emri oku olan bir dinin mensupları olarak bizleri üzmektedir. 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefleyen, bölgesinde ve küresel ölçekte önemli hedefleri olan bir ülkenin kitap okuma oranının da mutlaka bu hedeflerle orantılı bir şekilde artması gerekir. Kitap fuarlarının bu noktada önemli bir araç olacağını düşünüyoruz. Van Kitap Fuarının da halkımızın okuma alışkanlığı ve kitap sevgisine önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz." 

 

10 gün boyunca devam eden Fuarın açılışına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın yanısıra Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat  Zorluoğlu, AK Parti Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Beşir Atalay, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer, Salih  Allahverdi ve çok sayıda yazar, şair ve kitapsever katıldı.

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem