Büyükşehir, Çatak'ta dağı taşı dize getirdi

Bu yıl yaptığı 250 milyonluk yol yatırımıyla 7’den 77’e tüm kesimlerin beğenisini kazanan Van Büyükşehir Belediyesi Çatak’ta adeta dağı taşı delerek daha önce yol hizmetlerinden yoksun mahalleleri yeni yol ağlarıyla örüyor.

Van Büyükşehir 13.02.2018 00:57:25 0
Büyükşehir, Çatak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2018 00:57

Van’ın Çatak İlçesinde devam eden yol çalışmalarını yerinde incelemek için ilçeye giden Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ve ilgili daire başkanları, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül ile birlikte yol yatırımlarını inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yol yapım ekipleri zorlu Çatak coğrafyasında adeta dağı taşı delerek daha önce yol hizmetlerinden yoksun mahalleleri yeni yol ağlarıyla örüyor. Çataklıların yıllarca stabilize olarak kullandığı yollar Büyükşehir Belediyesince sıcak asfaltla kaplanıyor.   


Yolu köprüsü olmayan köylere hizmet verdiklerini belirten Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, bir önceki belediyelerin vatandaştan oy alıp teröristte hizmet ettiğini söyledi. 


Akgül, “Çatak bu yıl içinde hiç almadığı kadar hizmet alıyor. Büyükşehir ve İlçe belediyemiz tarafından hiç asfaltlanmayan yollarımıza asfalt döküyoruz. Çünkü yol medeniyettir yolu düzgün olan yere hizmet gider. Medeniyet gider. Hamdolsun çalışıyoruz halkımızda yapılan hizmetten çok memnun” dedi.  


“Biz vatandaşa onlar teröriste hizmet etti”
Vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını söyleyen Akgül “Daha önce vatandaş oyunu vermiş ve bunlarda burada yüzde 87 oranında oy almış. Ama hizmetlere bakıyorsunuz 3 terörist geçecek diye 450 bin liraya köprü yapmışlar. Biz o köprüleri taşıdık halkın geçtiği yollara yeniden kurduk ve onardık. Şimdi o köprüleri vatandaşlarımız kullanıyor. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana vatandaş öncelikli hizmet yapıyoruz. Maalesef onlar ideoloji odaklı hizmet yaptılar. Vatandaştan oy aldılar ama teröriste hizmet ettiler. Devletimizde bu işe el koydu vatandaşın hakkını yine vatandaşa verdi” diye konuştu.


2017’de Çatak’a 20 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise “Yıllardır buralara hiçbir şekilde ne yatırım nede hizmet gelmiş. Şimdi biz buralara köprüler asfalt yollar yapıyoruz. Bizim tek gayemiz hizmettir bugünde bu hizmetleri görmek için buraya geldik. Halkımız yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun onların bu memnuniyeti de bizi mutlu ediyor” dedi.


Yolun yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Mahalleliler “Daha önce yolumuz çok kötüydü. Bir hastamız bir cenazemiz olduğunda 1 saate ilçeye gidiyorduk. Şimdi yollar genişliyor asfaltta dökülünce çok daha güzel olacak. Allah devletimizden razı olsun” dediler.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ