Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı "Her Ev Bir Atölye" projesi devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı "Her Ev Bir Atölye" projesi devam ediyor

Genel 11.12.2025 15:50:57 0
Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı
Tarih: 11.12.2025 15:50 Güncelleme: 11.12.2025 15:50
Malatya Büyükşehir Belediyesi, çevresel farkındalık ve sürdürülebilir yaşam ilkeleri doğrultusunda önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. "Her Ev Bir Atölye" adıyla başlatılan proje kapsamında, vatandaşlara yönelik olarak bitkisel atık yağların geri dönüşümüyle ilgili uygulamalı eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda 6 mahalle ve 3 KYK yurdu ve 14 okul olmak üzere toplam 23 noktada eğitim verildi.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından uygulanan projede vatandaşlara yönelik verilen eğitimlerde bitkisel atık yağların geri dönüşümü anlatılarak, uygulama aşamaları gerçekleştirildi. Sıfır atık hareketinin günlük hayatlarına nasıl entegre edebilecekleri "Her Ev Bir Atölye" projesi, 4564 öğrenciyle buluştu.
İlk kez Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve uygulanan "Her Ev Bir Atölye" proje kapsamında verilen eğitimlerde, atık yağların lavaboya dökülmemesi ve dökülen her bir litre yağın bir milyon litre suyu nasıl kirlettiği farkındalığı anlatılıyor. Şu ana kadar 6 mahalle ve 3 KYK yurdu ve 14 okul olmak üzere toplam 23 noktada başarıyla gerçekleştirilen eğitimlerde öğrenciler ile vatandaşlara geri dönüşüm hususunda önemli bilgiler verildi. Eğitimlerde özellikle evsel atıkların geri dönüşümle değerIendirilmesi ise ön planda tutuluyor. Her eğitimde ulaşılan hedef kitlenin geri dönüşüm konusunda daha bilinçli ve farkındalık olgusunun arttırılması sağlanıyor. Bu neden verilen eğitimlerin ardından uygulamalı aşamalar gerçekleştiriliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından verilen eğitimlerin sonunda soru-cevap bölümüyle vatandaşların merak ettiği konulara açıklık getirildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ