Büyükşehir Belediye Meclisinde depremzedeler anıldı

Büyükşehir Belediye Meclisinde depremzedeler anıldı

Genel 14.02.2023 15:46:03 0
Büyükşehir Belediye Meclisinde depremzedeler anıldı
Tarih: 14.02.2023 15:46 Güncelleme: 14.02.2023 15:46
Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezinde yapıldı. Toplantının ana konusu deprem oldu. Toplantı depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başlarken, tüm siyasi partiler ortak bir bildiri yayımladı. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün deprem ile ilgili yaptıkları çalışmaları meclis üyelerine anlattı.
Başkan Gürün, “Muğla olarak tek yürek olduk”
Yaşanan deprem felaketi nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını ancak yaraları sarmak için büyük fedakarlıkların yapıldığına dikkat çeken Başkan Gürün, tek yürek olarak deprem mağdurları için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Gürün, depremin ilk anından bu yana bölgede olduklarına belirterek, “Aralarında uzman arama kurtarama ekiplerimizin de olduğu180 personel ve 58 araçla deprem bölgesindeydik. Ekiplerimiz 28 vatandaşımızı enkaz altından sağ çıkararak bizlere umut dolu haberler verdiler. Ancak maalesef can kaybımız çok fazla. Orada yaşayan vatandaşlarımızın eksiklerinin giderilmesi konusunda çok çabuk organize olarak yardım merkezlerimizi oluşturarak gerekli desteği sağlamaya çalıştık. Şimdi de burada onları misafir ediyoruz. Depremzedelerimizin kalacakları yerlere nakilleri, diğer ihtiyaçları, sağlık ve sosyal yönden desteklenmeleri konusunda birçok farklı proje uyguluyoruz. Vatandaşlarımız her türlü ihtiyaçları için bizlere başvurabilirler onların emrindeyiz” dedi.
Muğla, imar affından en çok yararlanılan 3. il konumunda
Depremlerde can kaybının yaşanmaması konusunda en önemli noktanın güvenli yapılar inşa edilmesi olduğunun altını çizen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla’nın imar affından en çok yararlanılan 3. il olduğunu söyledi. Gürün, “Edindiğimiz bilgilere göre 1999-2023 arasında şehrimizde 181 bin 122 yapı imar affından yararlanmış. Bu rakam oldukça yüksek. İzmir ve İstanbul’un ardından imar affından en çok yararlanılan 3.il konumundayız. Bu durum bizim onaylayabileceğimiz bir durum değil. Baktığımızda depremden etkilenen 10 ilimizde imar affından yararlanan hane sayısı tam 294 bin 165. Bun nedenle imar affından ziyade tüm ülke olarak yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi ve yeni yapılacak olan binalarında dayanıklılıkları yüksek, sıkı denetim mekanizmasından geçmeleri gerekir” dedi.
Meclis toplantısında tüm partilerin imzaladığı ortak bildiri metni ise şu şekilde;
Ülkemiz 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilimiz Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 2 depremle büyük bir felaket yaşadı. Yaklaşık 13 milyon nüfusun bulunduğu 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Muğla’mız her zaman olduğu gibi yaşanan deprem felaketinde de tek yürek olarak tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlarımızın desteği ile yaraları sarmak için cansiperane şekilde çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor. Yaşanan bu felaket karşısında milletçe verilen büyük desteğe Muğla’mızda çok üst seviyede yardımla katıldı. Ve halen bu yardım kampanyası yoğun şekilde devam ediyor. Gün dayanışma ve birlik olma günüdür. Ülkemizin, tarihinde yaşadığı benzer felaketlerde olduğu gibi bu acı günleri de birlik ve beraberlik ruhu içinde dayanışma ile aşacağına olan inancımız tamdır. Depremin yaralarını sarmak için yardım çalışmalarına katkı sağlayan, maddi veya manevi destek sunan her bir vatandaşımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bölge halkına ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bir daha böylesi acılar yaşanmamasını temenni ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun” denildi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ