Tarih: 20.07.2024 18:21

Büyük Skandal! Van Gölü'ne Hangi Belediye Kanalizasyon Vidanjörü Boşaltıyor?

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Gölü'nün suları alarm veriyor. Bir belediyenin sorumsuz görevlileri kanalizasyon atığı dolu olan vidanjörü İnköy civarında Van Gölüne boşalttı. 

VAN'IN İNKÖY VE ALTINSAÇ SAHİLLERİNDE ÇEVRE FELAKETİ

Van'ın doğal cenneti olarak bilinen İnköy ve Altınsaç sahilleri, doğal yaşamın yanı sıra bölge halkı ve turizm için büyük bir öneme sahiptir. Bu alanda meydana gelen ve kendine özgü güzellikleri olan koyları ziyaret edenler şimdi ise hüsran yaşıyor.

TANIKLAR KANALİZASYON DEŞARJI OLDUĞUNU İFADE EDİYOR

Bölgeye yakinen tanık olan yerel sakinler, Van'ın Göründü Köyünden İnköy'e doğru yol aldıklarında, yaklaşık 5. kilometre ile 10. kilometre arasında Van Gölü'ne kanalizasyon atıldığına şahit olduklarını belirtiyorlar.

KİMİN YAPTIĞI BELİRSİZ: KİRLİ ATIKLAR VAN GÖLÜ'NDE!

Hangi belediyeye ait olduğu henüz belirlenemeyen bir kanalizasyon bidonjörünün, gölün bünyesine atık bıraktığı ve gölün yüzeyindeki kirlerden sızan murdar suyun kanalizasyon atığı taşıdığı anlaşılıyor.

GAZETEMİZE BİLGİ AKTARILDI: SOSYAL SORUMLULUK ÇAĞRISI

Bir kaynaktan gazetemize gelen bilgilere göre, "Göründü köyünden İnköy'e doğru giden yolun 5 ile 10 kilometreleri arasında kanalizasyon atıkları dökülüyor. Bize kimin yaptığı tam olarak bilinmiyor, fakat suyun üstündeki kirlerden kanalizasyon pisliği taşıyan bir vidonjörün buraya deşarj yaptığı açıkça görülebilir durumda. Şu anki elimizdeki görüntüleri gönderiyoruz, durumla alakadar olursanız çok memnun oluruz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —