Buyer Dağı bölgesinde haber alınamayan 9 kişilik kayıp aileye sağ ulaşıldı

Buyer Dağı bölgesinde haber alınamayan 9 kişilik kayıp aileye sağ ulaşıldı

Asayiş 23.07.2025 10:32:26 0
Buyer Dağı bölgesinde haber alınamayan 9 kişilik kayıp aileye sağ ulaşıldı
Tarih: 23.07.2025 10:32 Güncelleme: 23.07.2025 10:32
Tunceli’de önceki gün gezi amaçlı Buyer Dağı bölgesine çıkan ve kendilerinden haber alınamayan 9 kişilik aileye, AFAD ve UMKE ekiplerince sağ olarak ulaşıldı.
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 22 Temmuz saat 16.00’da UMKE ekiplerine ulaşan bir ihbar üzerine harekete geçildi. Alınan bilgilere göre, Buyer Dağı kırsalında bulunan Buyer Gölü’ne gezi amacıyla çıkan 9 kişilik bir aileden haber alınamaması üzerine AFAD, UMKE ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Zorlu arazi şartlarına rağmen yürütülen arama-kurtarma çalışmaları sonucu kayıp ailenin tamamına ulaşıldı. UMKE ekipleri tarafından olay yerinde yapılan sağlık kontrollerinde herhangi bir soruna rastlanmadı. Aile, güvenli bir şekilde köylerine ulaştırıldı.
Olayın ardından açıklamada bulunan Tunceli İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Duran, doğa gezilerinin ruhsal sağlığa olumlu etkileri olduğunu ancak doğaya çıkarken hazırlıklı olmanın büyük önem taşıdığını vurguladı. Duran, vatandaşların doğada karşılaşabilecekleri sağlık ve güvenlik risklerine karşı tedbirli olmaları gerektiğini ifade etti. Dr. Duran açıklamasında, doğa gezilerine çıkmadan önce yeterli miktarda su alınmasının hayati önem taşıdığını, susuzluğun ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Dr. Duran, geziye çıkan vatandaşların yanlarında mutlaka yara bandı, antiseptik ve ağrı kesici gibi temel malzemeleri içeren bir ilk yardım çantası bulundurulması gerektiğini söyledi. Dr. Duran ayrıca, güneş çarpmasına karşı korunmak için güneş koruyucu krem ve şapka kullanılması, böcek ısırıklarına karşı ise böcek kovucu sprey ya da kremlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Sağlam bir ayakkabı ve mevsime uygun kıyafetler giyilmesinin önemine değinen Dr. Duran, arazi şartlarında güvenliği artıracağını, iletişim ve yön bulma açısından ise powerbank veya yedek pil, harita, pusula ya da GPS destekli cihazların mutlaka bulunması gerektiğini hatırlattı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ