BUSKİ Hatay’da gece gündüz çalışıyor

BUSKİ Hatay’da gece gündüz çalışıyor

Genel 24.02.2023 11:29:01 0
BUSKİ Hatay’da gece gündüz çalışıyor
Tarih: 24.02.2023 11:29 Güncelleme: 24.02.2023 11:29
Bursa’nın sağlıklı bir altyapıya kavuşması için gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü, depremin yaralarını sarmak için Hatay’da da yoğun mesai harcıyor. Bir taraftan Büyükşehir Belediyesi’nce kurulacak konteyner kentlerin altyapısını hazırlayan BUSKİ, diğer taraftan kentin en büyük ihtiyacı olan tuvalet konusuna seyyar tuvaletlerle çözüm üretiyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, art arda gelen depremlerle enkaz yığınlarına dönen Hatay’da hayatı normale döndürmek için tüm birim ve iştirakleriyle yoğun çalışma sergiliyor. Özellikle kurulacak konteyner kentlerin altyapısının hazırlanması ve seyyar tuvaletlerin kurulumu için büyük gayret gösteren BUSKİ; Hatay merkezde 38 personel ve 16 araç, İskenderun ilçesinde 10 personel ve 2 araç, Kahramanmaraş’ta da 11 personel ve 4 araçla depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Hatay’ın İskenderun ilçesinde Gemlik Belediyesi tarafından kurulan konteyner kentin tüm içme suyu ve kanalizasyon bağlantılarını tamamlayan BUSKİ, 15 adet çadır kentin içme suyu ve kanal bağlantılarını yaptı, 6 mahallede de şebeke arızalarına müdahale etti.
Öncelik, konteyner kentler
Hatay merkezde önceliği ‘Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak’ konteyner kentlerin altyapısını hazırlamaya veren BUSKİ, toplam 3 bölgede 2 bin konteynerin yer alacağı 110 bin metrekare alanın içme suyu ve kanalizasyon hat bağlantılarını gerçekleştiriyor. Bugüne kadar 50 adet tuvalet ve duş için su ve kanal bağlantısını gerçekleştiren BUSKİ, seyyar tuvaletlere tankerlerle düzenli olarak su takviyesi yapıyor. İhtiyaç duyulan bölgelere seyyar tuvaletler kuran BUSKİ ekipleri, özellikle konteyner kentlerdeki altyapıyı bir önce hazırlamak için gece gündüz demeden yoğun çalışma sergiliyor.
Kahramanmaraş’ta da depremin ilk gününden itibaren hummalı bir çalışma sergileyen BUSKİ ekipleri, geçici konaklama alanında 258 adet içme suyu bağlantısı yaptı. İçme suyu arızalarına müdahale eden BUSKİ ekipleri, ihtiyaç duyulan bölgelere 36 tanker su takviyesi yaparken, vidanjörle 25 defa çekim gerçekleştirdi.
“Canla başla sahadayız”
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Hatay’ın Antakya ilçe merkezinde kurulan BUSKİ şantiyesini gezip çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bursa’nın sağlıklı altyapıya kavuşması için gece gündüz demeden canla başla çalışan BUSKİ ekiplerinin aynı çalışmayı Hatay için de özveriyle sergilediğini belirten Başkan Aktaş, “Öncelikle tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. BUSKİ olarak Hatay’da konteyner kentlere su ve kanalizasyon bağlantısı yapıyoruz. Yine şehir içindeki patlakların tamirini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar 100’den fazla tuvalet ve duşu Hataylıların hizmetine sunduk. Çalışmalar artarak devam edecek. Bursa Büyükşehir olarak sadece Hatay’ın üst yapısında değil altyapısında da önemli çalışmalar yapıyoruz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ