Buse Tosun Çavuşoğlu, Olimpiyat Arenasında Bronz Zaferi!

Paris 2024'te Buse Tosun Çavuşoğlu'ndan bronz gururu.

Spor 7.08.2024 00:30:00 0
Buse Tosun Çavuşoğlu, Olimpiyat Arenasında Bronz Zaferi!
Tarih: 07.08.2024 00:34

BRONZ MADALYA İLE TARİHE GEÇTİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu, kadınlar 68 kilo kategorisinde mücadele etti. Buse, Kuzey Koreli rakibi Sol Gum Pak'ı 4-2 mağlup ederek bronz madalyaya uzandı. Güreş müsabakaları, Fransa'nın başkenti Paris'te büyük bir heyecanla devam ediyor.

DÜNYA ŞAMPİYONASINDAN OLİMPİYATLARA UZANAN BİR SERÜVEN

Paris'e dünya şampiyonu olarak giden ve altın madalya hedefleyen Buse Tosun Çavuşoğlu, ilk turda Amerika Birleşik Devletleri'nden Amit Elor'a yenilmesine rağmen, Elor'un finale yükselmesi sayesinde repesaj şansı elde etti.

REPESAJ MAÇINDA POLONYALI RAKİBİNİ YENDİ

Repesaj mücadelesinde Polonyalı Wiktoria Choluj ile karşı karşıya gelen Buse, 4-3'lük skorla rakibini mağlup etmeyi başardı ve bronz madalya için minder üzerinde yer alma hakkını kazandı.

SON SANİYEDE GÜLEN BUSE TOSUN ÇAVUŞOĞLU

Bronz madalya mücadelesinde Kuzey Koreli Sol Gum Pak'a karşı güçlü bir performans sergileyen Buse, ilk devreyi 1-0 önde tamamladı. Ancak ikinci devre, rakibin hızlı çıkışıyla 2-1 geriye düştü. Mücadelenin son 57 saniyesine 2-2 eşitlikle girilirken, Buse maçın bitimine saniyeler kala rakibini 4-2 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

OLİMPİYATLARDAKİ EKSİĞİNİ TAMAMLADI

28 yaşındaki Buse Tosun Çavuşoğlu, daha önce Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyalar kazanmış, fakat olimpiyatlardaki madalya hasretini Paris'te sonlandırdı.

TÜRKİYE'NİN 3. MADALYASI BUSE'DEN

Buse Tosun Çavuşoğlu, Paris Olimpiyatları'nda kazandığı bronz madalyayla Türkiye'ye oyunlardaki üçüncü madalyasını kazandırdı.Önceden atıcılıkta Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan milli takım olarak havalı tabanca karışık kategorisinde gümüş, okçulukta ise Mete Gazoz, Muhammed Abdullah Yıldırmış ve Ulaş Berkim Tümer'den oluşan Klasik Yay Erkek Milli Takımı bronz madalya elde etmişlerdi.