Buruk'tan Sert Tepki: 'Oyuncularımıza sahtekar Diyemezsiniz!'

Okan Buruk: "Kimse oyuncuma sahtekar diyemez"

Spor 13.02.2025 11:19:00 0
Buruk
Tarih: 13.02.2025 11:22

SERT TEPKİLER VE ELEŞTİRİLERE YANIT

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Adana Demirspor maçında yaşanan tartışmalı penaltı pozisyonu sonrası futbolcularına yönelik eleştirilere sert bir şekilde yanıt verdi. Buruk, basın toplantısında futbolcularına yönelik sahtekarlık ithamlarına tepki göstererek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) bu konuda gerekli cezaları vereceğine inandığını ifade etti.

MAÇ ÖNCESİ HAZIRLIKLAR

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda yarın gerçekleşecek AZ Alkmaar maçı öncesi konuşan Buruk, takımdaki eksikliklere rağmen oyuncularına duyduğu güveni dile getirdi. Türkiye saati ile 23.00'te başlayacak bir mücadele için Hollandaya giden Galatasaray, ilk avantajlı sonucu alma peşinde. Buruk, bu maçın kendileri için fazlasıyla kritik olduğunu ve rekabetçi olmaları gerektiğini vurguladı.

TRANSFER DÖNEMİ DEĞERLENDİRMESİ

Okan Buruk, bu yılki transfer dönemini de değerlendirerek, genel olarak başarılı bir süreç geçirdiklerini belirtti. Avrupa listesine sadece 3 oyuncu yazabildiklerini söyleyen Buruk, bu durumun zorlayıcı olduğunu fakat genel olarak iyi bir dönem geçirdiklerine inandıklarını ifade etti. Ligde lider olan ve Avrupa arenasında da iddiasını koruyan Galatasaray, kendi kadrosunun kalitesine güveniyor.

MAÇA KARARLI GİRİŞ

Eksik kadrosuna rağmen Hollanda'ya gelen Galatasaray'ın, rakip AZ Alkmaar karşısında galibiyet hedeflediğini belirten Buruk, rakibin dinamik oyununa saygı duyduklarını fakat kazanmak için her şeylerini vereceklerini dile getirdi. Her iki takım için de avantaj ve dezavantajlar olacağı bu karşılaşmanın, futbolseverler için heyecan verici olacağını belirtti.

Okan Buruk böylece Galatasaray'ın hem saha içindeki hem de saha dışındaki mücadelesine dair düşüncelerini ve stratejilerini açıklamış oldu.