Tarih: 09.08.2024 21:10

Burdur’da domatesleri çöpe döken işletmeye 123 bin lira ceza

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde Burdur’da bir işletme, kasalarca domatesi çöpe dökerek sosyal medya hesabından bu görüntüleri yayınladı.

Görüntüleri izleyen Ticaret Bakanlığı yetkilileri, fiyatların yükselmesi için kasa kasa domatesin çöp kamyonuna döküldüğü görüntüler üzerine harekete geçti.

İŞLETME TESPİT EDİLDİ

Görüntüleri inceleyen Ticaret Bakanlığı ekipleri, olayın Burdur’da Söğüt beldesinde bulunan Söğüt Toptancı Hali’nde gerçekleştiğini saptadı.

123 BİN LİRALIK CEZAYLA AÇIKLAMA GELDİ

Açıklamada, Ticaret İl Müdürlüğünce yerinde inceleme yapılmak suretiyle durumun tutanak altına alındığı kaydedilerek şu ifadeler kullanıldı:

“5957 sayılı Hal Kanununda malların toptan veya perakende ticaretinde; piyasada darlık oluşturmak, fiyatların yükselmesine sebebiyet vermek veya fiyatların düşmesine engel olmak için malların belirli ellerde toplanması, satışından kaçınılması, stoklanması, yok edilmesi, bu amaçla propaganda yapılması veya benzeri davranışlarda bulunulması yasaklanarak, yasağa aykırı hareket edenler için, doğrudan veya Bakanlığımızın talebi üzerine belediyelerce 123 bin 213 lira idari para cezası uygulanması öngörülmüş olup bu kapsamda, domatesleri çöpe döken işletmeye Hal Kanunu kapsamında 123 bin 213 lira idari para cezası uygulanması talimatı Söğüt Belediyesine iletilmiştir.

İLGİLİLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ayrıca, Bakanlığımızca en kısa zamanda ilgililer hakkında Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri kapsamında suç duyurusunda bulunulacaktır. Bakanlık olarak, fiyatları yükseltmek maksadıyla ürünlerin stoklanması veya yok edilmesi gibi eylemlerin gerçekleştirilmesine asla müsaade edilmeyecek ve bu eylemleri gerçekleştirenler hakkında en ağır yaptırımların uygulanmasına devam edilecektir.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —