Bulanık’ta yılsonu sergisi

Bulanık’ta yılsonu sergisi

Kültür Sanat 6.06.2024 13:35:53 0
Bulanık’ta yılsonu sergisi
Tarih: 06.06.2024 13:35
Muş’un Bulanık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan yılsonu sergisinde el emeği göz nuru ürünler halkın beğenisine sunuldu.
Zafer Mahallesi’nde bulunan Sultan Alparslan Otağı Kıl Çadırında düzenlenen yılsonu sergisi renkli görüntülere sahne oldu. Burada konuşan Bulanık Kaymakamı Oğuzhan Ocak, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir yıldır arkadaşlarımızın emekle hazırladıkları ürünlerin yer aldığı sergi için teşekkür ediyoruz. Bu tarz aktivitelerin ve sosyal işlerin devamının gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Her ne kadar aile destek eğitim merkezimizin kapatılması noktasında bazı girişimler olsa da biz devlet olarak her zaman devam edeceğiz” dedi.
Kurdele kesiminin ardından stantları gezen protokol üyeleri, kursiyerlerden ürünler hakkında bilgi aldı. Kadınların el emeği ve göz nuruyla yaptığı çalışmalar büyük beğeni topladı.
Sergiyle ilgili gazetecilere bilgi veren Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nazire Korkmaz ise “Bu yıl sergimizi Sultan Alparslan Otağı Kıl Çadırında düzenledik. 28 kurs ve 427 kursiyerimiz var. Bütün halkımızı kurslarımıza davet ediyoruz. Bu yıl da Bulanık halkına ulaşmak için böyle güzel bir sergi açtık” ifadelerini kullandı.
Yıl boyuca 96 usta öğreticiyle birlikte yaptıkları çalışmaların sergilendiğini ifade eden Bulanık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bostancı da, “Bu çalışmalarımızı bazı kurumlarımızla işbirliği içinde yaptık. Usta öğreticilerimizin göstermiş oldukları ciddi emekler var. El emeği göz nuru olarak nitelendirdiğimiz bu emeklerin bugün burada sergilenmesi ve tanıtılmasını önemsiyoruz. Yaklaşık 20 köyümüzde bu kurslarımızı açtık. Kurslarımızın kırsala yayılması konusunda büyük çalışmalar içindeyiz. Bugün burada yapılan emekler üç gün boyunca sergilenecek ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel, Erentepe Belediye Başkanı Hüseyin Haydaroğulları, Sarıpınar Belediye Başkanı Maşuk Ateş, usta öğreticiler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: bulanık’ta yılsonu sergisi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem