Bulanık’ta "Bin Umut Turnası" projesi: Filistinli çocuklar için gönüller birleşti

Bulanık’ta "Bin Umut Turnası" projesi: Filistinli çocuklar için gönüller birleşti

Kültür Sanat 14.01.2026 18:05:26 0
Bulanık’ta
Tarih: 14.01.2026 18:05 Güncelleme: 14.01.2026 18:05
Muş’un Bulanık ilçesinde "Bin Umut Turnası" projesi kapsamında düzenlenen fuar ve resim sergisiyle Filistinli çocuklara destek için gönüller birleşti.
Bulanık ilçesinde, Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve özellikle savaşın en ağır yükünü taşıyan çocuklara umut olmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. "Bin Umut Turnası" projesi kapsamında düzenlenen Filistin’e destek fuara ve resim sergisi, ilçe genelinde büyük yankı uyandırdı. Bulanık Kaymakamlığı öncülüğünde; Bulanık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen organizasyon, toplumsal dayanışmanın güçlü bir örneğini ortaya koydu.
İsrail’in zulüm ve soykırımına maruz kalan mazlum Filistin halkına ve özellikle çocuklara destek olmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, Bulanık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesindeki kurslarda eğitim alan kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri sergilendi.
Ayrıca ilçedeki okullarda öğrenciler tarafından hazırlanan resimler ile Bulanık Turgut Özal Ortaokulu, hayırseverler ve ADEM kursiyerlerinin katkılarıyla hazırlanan çeşitli yiyecekler ise fuarda satışa sunuldu.
Fuarın açılışında konuşan Bulanık Kaymakamı Ömer Övünç Koşansu, "Bugün burada sadece bir hayır faaliyeti değil, aynı zamanda Filistinli çocuklara uzanan bir vicdan elini temsil eden bir organizasyondayız. Dünyanın bir yerinde çocuklar oyun oynayamıyorsa, eğitim ve sağlık gibi temel haklardan mahrum kalıyorsa bu sadece o bölgenin değil, tüm insanlığın meselesidir. Biz de bugün imkanlarımız ölçüsünde Filistin’deki çocukların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ