Tarih: 10.07.2024 09:20

Buket Aydın Kim? Ünlü Sunucunun Yaşamı Mercek Altında!

Facebook Twitter Linked-in

Buket Aydın, Türk televizyon dünyasında tanınan bir yüz olarak yıllar boyunca ekranlarda sunduğu haber bültenleri ile tanındı. Peki, bu başarılı sunucu kimdir ve hayat hikayesi neleri içeriyor? İşte Buket Aydın hakkında merak edilenler ve kariyeri.

KİMLİK BİLGİLERİ VE EĞİTİMİ

Buket Aydın, 1985 yılının ilk gününde Bursa'da dünyaya gözlerini açtı. Türk Dili ve Edebiyatı alanında İstanbul Kültür Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Atilla İlhan'ın şiirleri üzerine yüksek lisans yaparak akademik yetkinliğini artırdı. Mesleğe adım atmadan önce Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı.

KARİYER BAŞLANGICI VE TV SERÜVENİ

Buket Aydın'ın mesleki kariyeri, bir radyoda haber spikeri olarak başladı. Ardından televizyon dünyasına geçiş yaptı ve Kanaltürk'te hem spor hem de ana haber bülteni sunuculuğu yaptı. Kanal değişiklikleriyle deneyimini artıran Aydın, TRT Türk'te sunuculuk, daha sonrasında NTV'de haber bülteni sunuculuğu ve moderatörlük görevlerinde bulundu.

ÖDÜLLER VE MEVCUT ROLLER

2018 yılına gelindiğinde Kanal D'ye transfer olan Aydın, burada da başarılı bir performans göstererek "En İyi Haber Spikeri", "Anadolu Medya Ödülü", "En İyi Giyinen Kadın Haber Sunucusu" ve "Yılın Kadın Haber Spikeri" gibi ödüllerin sahibi oldu. Aydın, Kanal D'deki görevine ek olarak CNN Türk'te "40" isimli programı sunarak farklı bir izleyici kitlesine ulaşmayı başardı.

AKADEMİK FAALİYETLER VE ÖZEL HAYAT

Aynı zamanda akademisyen olan Buket Aydın, Nişantaşı Üniversitesi'nde Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde öğretim görevlisi görevini üstlenmiştir. Özel hayatında ise 2013 yılında iş insanı Erce Baykal ile dünya evine giren Buket Aydın, medya sektöründe çalışmalarını sürdürmektedir. Aydın, yaşamı boyunca edindiği tecrübeleri ve geniş bir izleyici kitlesine sahip olan profesyonel sunuculuğu ile dikkat çekmeye devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —