Buğday tarlalarında kontroller sürüyor

Buğday tarlalarında kontroller sürüyor

Genel 7.06.2024 12:53:52 0
Buğday tarlalarında kontroller sürüyor
Tarih: 07.06.2024 12:53
Erzincan’da tarla bitkileri içinde en çok ekiliş alanına sahip buğdayda teknik ekiplerin kontrolleri aralıksız devam ediyor.
Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekiplerin buğday ekiliş sahalarına yönelik kontrol ve araştırmaları aralıksız olarak devam ediyor.
Buğdayda hasat sezonunun Temmuz ayı içerisinde başlaması beklenirken teknik ekipler, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hibeli olarak çiftçilere tedarik edilen tohumlukların gelişimi ile hastalık ve zararlılara karşı denetimlere devam ediyor. Sahadaki çalışmalara zaman zaman Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin de katılıyor.
Erzincan’da 2023 yılında 390.762 dekar alanda buğday ekimi yapılmış ve 111.119 tonluk üretim gerçekleşmişti. Çiftçilerin bu sezon da verim ve kalite noktasında sıkıntı yaşamamaları için sürekli sahada incelemelerde bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, gerekli görülen durumlarda çiftçilere teknik bilgi aktarıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan’ın tarımsal deseni içerisinde yer alan tüm ürünlerin çok değerli olduğunu ve hiçbir ürünün ihmal edilmeden sürekli takip edildiğini kaydetti. İl Müdürü Şahin açıklamasında, “Ekiplerimiz sürekli olarak sahada incelemelerde bulunuyor. Buğday ekim sahalarında hem çiftçilere Bakanlığımızca tedarik edilen tohumların gelişimini takip ediyoruz hem de sahayı hastalık ve zararlı açısından tarıyoruz. Ekiplerimiz bu anlamda çiftçilerimize gerekli bilgilendirmelerde bulunuyorlar. Bu çalışmalarımız hasat sezonunun sonuna kadar devam edecek” dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem