Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 TL

Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 TL

Genel 21.02.2023 12:38:00 0
Bu çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 TL
Tarih: 21.02.2023 12:38 Güncelleme: 21.02.2023 16:28

Manisa ve İzmir arasında farklı flora ve faunasıyla görenleri mest eden Spil Dağı Milli Parkı’nda genellikle şubat ayının sonunda, mart ayının başında açan kardelen çiçekleri; bu yıl hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve ilk cemrenin havaya düşmesinin ardından erken açtı. Kardelenleri koparmanın cezasının ise bu yıl 244 bin 315 TL’ye çıktığı öğrenildi.

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde bin 517 rakımlı, 120 çeşidin üstünde endemik bitkiyi barındıran Spil Dağı Milli Parkı’nda havaların biraz yumuşaması ve ilk cemrenin düşmesiyle birlikte baharın müjdeleyicisi olan kardelenler, erimeye başlayan karların arasından çiçek açtı.

Çok sayıda endemik bitki türüne ev sahipliği yapan Spil Dağı Milli Parkı’nda açan kardelenleri koparmanın cezasının ise 109 bin 593 liradan 244 bin 315 TL’ye çıktığı öğrenildi.
Spil Dağı Milli Parkı’nda açan kardelenler, doğa ve fotoğrafseverler için adeta görsel şölen oluşturdu.

Fotoğraflar tutkunları akın etti
Kardelenlerin fotoğraflarını çekmeye gelen fotoğraf severlerden Nursel Türkyılmaz, "İlk defa Spil’de kardelen görüyorum, çok güzeller. Onları fotoğraflamak için çıktım, çok güzel görüntüler yakalıyorum. Baharın müjdecisi ve karların içinde çok güzel duruyorlar" dedi.

Fotoğraf çekmeye gelen üniversite öğrencisi Elif Özdemir ise, "Burada öğrenciyim. İlk defa Spil’e çıkıp kardelenleri böyle karla birlikte görmek muhteşem bir duygu. Herkesi buraya gelip bu güzellikleri görmelerini istiyorum. Bununla birlikte baharın geldiğini hissediyoruz. Güneş pırıl pırıl, orman da çok güzel" diye konuştu.

Bir diğer fotoğraf tutkunu Mustafa Safa Soğukpınar ise şunları söyledi:
“Spil’e kardelenleri çekmeye geldim. Oldukça şaşırdım aslında, Spil’de böyle güzel kardelenleri görmeyi beklemiyordum. Baharın müjdecisi, artık soğuklar yavaş yavaş terk etmeye başladı. Deprem bölgesinde de insanlarımız, vatandaşlarımız için bir nebze de olsa baharın müjdecisi olduğunu düşünüyorum.”

Koparmanın cezası 244 bin 315 TL
Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, kardelenlere zarar verildiğinin tespit edilmesi halinde idari para cezası uyguluyor. Biyolojik çeşitliliği tahrip edenlere Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında 80 bin 460 lira uygulanan idari para cezası, 2022 yılında 109 bin 593 liraya ve bu yıl ise 244 bin 315 TL’ye yükseltildiği öğrenildi. Milli Park içinde bu çiçeğin koparılmasının cezasının ise mevcut cezanın iki katı olarak uygulanacağı bildirildi.

Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: çiçeği koparmanın cezası
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ