Boşanan Kadınların Babasından Maaş Taktikleri Mercek Altında!

HÜkümetten boşanan kadınlara maaş takibi kararı.

Ekonomi 7.09.2024 13:57:00 0
Boşanan Kadınların Babasından Maaş Taktikleri Mercek Altında!
Tarih: 07.09.2024 14:00 Güncelleme: 10.09.2024 00:09

SOSYAL YARDIMLARI KİM ALIYOR? SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Devlet, tasarruf tedbirleri ışığında sosyal yardımların doğru kişilere ulaşması için bir takip sistemi oluşturdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, boşanmış kişilerin aldıkları yetim aylıklarının gerçek bir boşanma sonucu mu yoksa hileli yollarla mı temin edildiğini araştırma sürecini başlattı. Yurt dışında benzer durumlar nedeniyle boşanmış gibi gözüken ama aslında birlikte yaşayan çiftler takibe alınmıştı.

Türkiye'de de yapılan boşanma işlemlerinin ardından sosyal yardımları almayı sürdüren kişiler, aldıkları maaşları faiziyle birlikte geri ödemek durumunda bırakıldı. Medyada sıkça gündeme gelen olaylar, benzer vakaların Türkiye'de daha fazla olabileceği endişelerini artırdı ve ekonomi yönetimi bu konuda harekete geçti.

HİLELİ BOŞANMA İLE AYLIK ALANLARIN PEŞİNE DÜŞÜLDÜ

Eşlerden ayrıldıktan sonra babalarının ölümüyle kalan maaşları almaya hak kazanan kadınlar, ayrılma süreçlerinin gerçekliği konusunda takip altına alınıyor. Sigortalı bir işte çalışırken kendilerini işsiz gibi gösteren ya da çalışma potansiyeline rağmen istihdama katılmayan kadınlar hakkında incelemeler derinleştiriliyor.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN SIKI TAKİP TALİMATI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haksız yere babalarının aylığını alan boşanmış kadınlara yönelik keskin bir denetim başlatılması emrini verdi. Artık bu yolla maaş alan kadınlar, hükümetin tasarruf tedbirleri çerçevesinde gözaltında tutuluyor.

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI'NDAN AYLIK DESTEK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın verilerine göre, 2022 yılında 4,42 milyon haneye yapılan sosyal yardımlar, 2023 yılında 4 milyon 990 bine yükseldi. Bakanlık tarafından sağlanan sosyal destekler, barınma, eğitim, engelli bakım, enerji, doğum, kreş gibi çeşitli alanlarda destek sağlıyor.

Sosyal yardımların artan sayısı ve miktarı dikkati çekiyor.

BEKAR KADINLAR BABALARININ MAAŞINI ALABİLİYOR

Bekar kadınların, babalarından bırakılan emekli maaşlarından hak sahibiyse, annesinin durumu ve diğer kardeşlerin statüsüne bağlı olarak maaşların bir kısmını alma hakkı bulunuyor.

TÜM BOŞANMA DURUMLARI DEĞERLENDİRİLECEK

Yeni uygulamalar doğrultusunda, hileli boşanma yaparak babalarından maaş almayı sürdüren, birlikte yaşamaya devam eden, yahut çalışmama avantajı sağlamak adına işte çalışmayan ya da sigortasını yaptırmayan kadınlar tespit edilecek. Bu kapsamdaki sosyal hakları kullananların durumu değerlendirilip, istihdama katılmaları teşvik edilecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem