Boş vakitlerini ağaç sanatına adadı

Boş vakitlerini ağaç sanatına adadı

Genel 22.02.2023 10:15:04 0
Boş vakitlerini ağaç sanatına adadı
Tarih: 22.02.2023 10:15 Güncelleme: 22.02.2023 10:15
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşan Ünsal Açıkgözoğlu, boş vakitlerini kendisine ait atölyesinde doğadan bulduğu odunlara şekil vererek geçiyor. Açıkgözoğlu, boş vaktin önemine dikkat çekerek, imkanı olan herkesi el beceresini keşfetmeye ve çevresindeki insanlara faydalı olmaya davet etti.
Ünsal Açıkgözoğlu Elmatepe Mahallesi’ndeki atölyesinde pandemi dönemi ile birlikte çevresinden bulduğu odunlara şekil vererek hem boş vaktini değerlendiriyor hem de çevresindeki insanlara hediye vererek mutlu ediyor.
Açıkgözoğlu, özellikle yaşanan depremin ardından insanların psikolojilerinin bozulduğunu, kendisinin de bu psikolojiden çıkmak ve çevresindeki insanlara hediyelik eşya yaparak moral olmak için günde 2-3 saat atölyesinde üretim yaptığını söyledi.

Boş vakti ve imkanı olan insanlara da seslenen Açıkgözoğlu konuşmasında şunları söyledi:
“Normalde bu iş hiç aklımda yoktu. Pandemide oğluma bir tane hamak yaptım. Bir, iki, üç derken komşular istedi, akrabalar istedi derken 10-15 tane hamak yaptık. Elimde kalan malzemelerle, babadan kalma yadigâr odunlarla bir şeyler yapa yapa ağaç içine çekti beni. Ağaç içine çekince beni işin boyutu istemeden büyüdü. Katlanır masalarla devam ettim, sehpa yapıyorum. Genelde kendi bahçemizden veya civardaki eşin, dostun, arkadaşın bahçesinden kestikleri ağaçları değerlendiriyorum. Aldığım odunlar karşılığında gönül almak için hediyelik eşyalar yapıyorum. Benim tarzım genelde para kazanmak değil, dükkânı döndürdükten sonra eşe, dosta hediye etmek. Yaklaşık 2 yıldır kendi çapımda günde 2-3 saat çok fazla emek harcamadan, kendimi yormadan bir şeyler yapıyorum. Çevremizden güzel tepkiler gelince kendimi iyice kaptırıyorum. İşimize yarar şeyleri yapıyoruz. Bu işi yapan büyüklerimin yanına zaman zaman gidiyorum. Çaylarını içiyorum, fikirlerini alıyorum. Zonguldak’ta bir tane bu işi yapan deneyimli ve tecrübeli, yanında ekip ve ekipmanları ile çalışan büyüğüm var, bana kesinlikle bırakma dedi. Her türlü desteği sağlarım dedi. Keşke Ereğli’de olsaydı. Burada da var ama onun kadar bana destek verip moral veren olmadı. Onun sayesinde de biraz büyüttük. Depremde maalesef çok sayıda insanımız hayatını kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Pandemi atlattık, şimdi özellikle deprem sürecinde insanların ve bizim de psikolojimiz bozuldu. Geliyorum, kafamı dağıtıyorum. Kafamızı dağıttıktan sonra eşe, dosta hediye ediyorum. Onların da morali bozuk, hediyelerle onların da morali yerine geliyor. Vakti boş olanlar, imkânı olanlar ya da bu işlerle ilgilenen insanlara kafa dağıtması açısından tavsiye ediyorum. Her insanın içinde kendine özgü el beceresini geliştirebileceği bir yetenek vardır. Boş durmayalım, kafamızı dağıtacak ve çevremize güzel enerjiler yayacak işler yapalım. Etrafımızdaki insanlar mutlu oldukları zaman biz de mutlu oluruz. Herkesin bir şeyle uğraşmasını isteriz. Boş vaktimizin kıymetini bilelim, değerlendirelim. Vakit çok önemli bir şey."
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ