Tarih: 11.09.2024 20:59

Bordo-Mavi Rüya: Simon Banza Trabzonspor'a 'Evet' Dedi!

Facebook Twitter Linked-in

TRABZON'A YENİ GOLCÜ TRANFSERİ

Trabzonspor'un Portekiz ekibi Braga'dan kiraladığı Simon Banza Trabzon'a ayak bastı. Önemli bir transferi tamamlayan Karadeniz ekibi, Banza ile büyük umutlar besliyor. Fransız golcü, bordo-mavili kulübe katılmanın mutluluğunu ifade ederken, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Umarım Trabzonspor'la beraber büyük işler başaracağız." şeklinde konuştu.

TRANSFER SÜRECİ HAKKINDA KONUŞTU

Banza, Trabzonspor'un kendisine gösterdiği ilgiye değinerek, transferin hızlı geliştiğini belirtti. "Trabzonspor'un bana olan ilgisine karşı duyduğum kararlılıkla buraya geldim. Bana sunulan proje çok önemliydi ve bu yüzden kısa sürede Karadeniz'in sıcak sularına daldım." ifadelerini kullandı. Ayrıca, yeni sezonda giyeceği 99 numaralı formayla gollerini ve en iyi performansını takımına sunmak istediğini vurguladı.

BANZA'NIN KARİYERİNDEKİ BAŞARILAR

28 yaşında Trabzonspor'un kadrosuna katılan Simon Banza futbola Fransa'da başladı. Chantilly ve Creil altyapılarında yetişen başarılı golcü, kariyerinde Lens ve AS Beziers formaları da giydi. 2022/23 sezonunda ise Braga'ya transfer olan Banza, bugüne kadar oynadığı 288 maçta 99 gol ve 32 asist gibi etkileyici bir istatistik sunmayı başardı.

BORDO-MAVİ KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA

Geçtiğimiz hafta, Trabzonspor kulübü Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde Simon Banza'nın transferiyle ilgili ayrıntıları paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, oyuncunun kiralama bedeli olarak Braga'ya 2 milyon avro 3 taksit halinde ödenecek. Banza ile bir yıllık anlaşma sağlandığı ve futbolcuya 2024-2025 sezonu için 1 milyon 160 bin avro garanti ücret ile birlikte 840.000 avro imza ücreti verileceği aktarıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —