Borçka Karagöl donan yüzeyi ile de büyülüyor

Artvin'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, ziyaretçilerini yüzeyi buz tutmuş gölü ve karla kaplı ormanlarıyla karşılıyor.

Genel 6.01.2020 15:13:27 0
Borçka Karagöl donan yüzeyi ile de büyülüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.01.2020 15:13

ARTVİN(AA) - Borçka ilçe sınırlarında, Karçal Dağları'nın kuzeybatısında, deniz seviyesinden 1550 metre yükseklikte yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, karla kaplı ormanlarıyla kış güzelliğine büründü.

Bozulmamış doğası, yürüyüş yolları ve kamp alanlarıyla doğa tutkunlarının vazgeçilmezi tabiat parkına adını veren Karagöl'ün yüzeyi de geceleri hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle buz tuttu.

İlkbahar ve yaz aylarında yeşilin, sonbaharda sarı, turuncu, kırmızı ve kahverenginin farklı tonlarını sergileyen tabiat parkındaki kış güzelliğini görmek isteyenleri, karla kaplı ormanlar ve buz tutmuş Karagöl karşılıyor.

Tabiat parkına günübirlik tatil ve piknik yapmak için gelen yerli ve yabancı turistler, kar kalınlığının yer yer 30 santimetre olduğu göl çevresinde yürüyüş yapıp ve fotoğraf çektirerek doğanın tadını çıkarıyor.

Tehlikeye aldırmadan gölün yüzeyinde yürüyen hatta horon vuranlar oluyor.

"İlk defa kışın güzelliğini yaşama fırsatım oldu"

Tabiat parkının gezen Sevil Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğasına hayran olduğu Artvin'e Tekirdağ'dan geldiğini söyledi.

Borçka Karagöl'e daha önce mayıs ayında geldiğini belirten Karaca, "Şu an buz tutan gölün üzerindeyim. Çok güzel bir görüntü var. Gölün üzerinde hem yürüyoruz hem kayıyoruz hem de doğa fotoğrafları çekiyoruz." dedi.

Karaca, Karagöl'ün bahar güzelliğini daha önce gördüğünü dile getirerek, "İlk defa kışın güzelliğini yaşama fırsatım oldu. Kışın ayrı güzel. Adrenalin üst seviyede, hem de eğleniyoruz. Gölün üzerinde yürümek değişik bir şey, daha önce kayıkla dolaştığım gölde şimdi yürüyorum." ifadelerini kullandı.

Emre Özkan ise Karagöl'ün buz tuttuğunu duyunca bu güzelliği görmek için arkadaşlarıyla Artvin'den geldiklerini belirtti.

Yolda kar olduğu için araçlarını yarı yolda bırakmak zorunda kaldıklarını ve yaklaşık yarım saat yürüyerek göle ulaştıklarını anlatan Özkan, "Her şeye rağmen onca zahmete değdi. Çok güzel bir ortam var. Herkes bu güzelliği görmeli." diye konuştu.

Borçka'da yaşayan Engin Köse de ilk defa Borçka Karagöl'ü buz tutmuş halde gördüğünü kaydederek, şunları söyledi:

"Bursa'dan misafirlerim geldi. Onları gezdirmek için buraya geldik. Arkadaşlarımla gölün üzerinde yürüyerek horon oynadık. İlk defa bir gölün üzerinde yürüyorum ve horon tepiyorum, çok heyecanlıydı."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ