Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu

Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu

Genel 2.05.2023 16:18:58 0
Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu
Tarih: 02.05.2023 16:18 Güncelleme: 02.05.2023 16:18
DSİ Bölge Müdürü Yavuz; Yakutiye Köşk, Karagöbek Barajları, Tortum Bağbaşı Regülatörü ile HES ve Narman Şehitler Barajında bir dizi incelemelerde bulundu.
Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ilk olarak beraberindeki heyet ile birlikte, Yakutiye Köşk Mahalle Muhtarını ziyareti akabinde Köşk Barajında incelemelerde bulundu. Daha sonra heyetle birlikte Yakutiye Karagöbek Barajını inceledi. Akabinde Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattında bir dizi incelemelerde bulundu.
Yavuz, çalışma arkadaşları ile birlikte yapım çalışmaları hızla devam eden Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Bölge Müdürü Yavuz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Ekibimiz ile birlikte Yakutiye Köşk, Karagöbek, Tortum Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattı ve akabinde Narman Şehitler Barajında incelemede bulunduk.
Erzurum iline yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında Köşk ve Karagöbek Barajlarında su tutma işlemini gerçekleştirdik. Bu iki barajımızda toplamda depolayacağımız 1 Milyon 189 bin m3 su ile 3 Bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle sulanmış olacak.
Akabinde ise Erzurum Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattını da inceleyip alınan tedbirleri gözden geçirdik. Yapım çalışmaları hızla devam eden Erzurum’un önemli projelerinden olan Narman Şehitler Barajımızı da tamamladığımızda bölgede ki 47 Bin 60 dekar tarım arazisine can suyu olacak ve Bölgede yapılacak sulu tarım ile hem üreticimiz hem ülkemiz kazanacak. Barajın tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 235 Milyon 300 Bin TL katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.
Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hedefimiz barajımızı bir an evvel tamamlayarak faydaya dönüşmesini sağlamaktır” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ