Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu

Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu

Genel 2.05.2023 16:18:58 0
Bölge Müdürü Yavuz; Köşk, Karagöbek, Tortum ve Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulundu
Tarih: 02.05.2023 16:18 Güncelleme: 02.05.2023 16:18
DSİ Bölge Müdürü Yavuz; Yakutiye Köşk, Karagöbek Barajları, Tortum Bağbaşı Regülatörü ile HES ve Narman Şehitler Barajında bir dizi incelemelerde bulundu.
Bölge Müdürü Oğuzhan Yavuz ilk olarak beraberindeki heyet ile birlikte, Yakutiye Köşk Mahalle Muhtarını ziyareti akabinde Köşk Barajında incelemelerde bulundu. Daha sonra heyetle birlikte Yakutiye Karagöbek Barajını inceledi. Akabinde Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattında bir dizi incelemelerde bulundu.
Yavuz, çalışma arkadaşları ile birlikte yapım çalışmaları hızla devam eden Narman Şehitler Barajında incelemelerde bulunarak yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.
Bölge Müdürü Yavuz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Ekibimiz ile birlikte Yakutiye Köşk, Karagöbek, Tortum Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattı ve akabinde Narman Şehitler Barajında incelemede bulunduk.
Erzurum iline yaptığımız yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda 2022 yılında Köşk ve Karagöbek Barajlarında su tutma işlemini gerçekleştirdik. Bu iki barajımızda toplamda depolayacağımız 1 Milyon 189 bin m3 su ile 3 Bin 930 dekar tarım arazisi modern sulama sistemiyle sulanmış olacak.
Akabinde ise Erzurum Tortum İlçesi Bağbaşı Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Bağbaşı Regülatörü ve HES’te oluşan heyelandan dolayı tahribatların giderildiği dere yatağı, yol güzergâhı ve HES’in yeni iletim hattını da inceleyip alınan tedbirleri gözden geçirdik. Yapım çalışmaları hızla devam eden Erzurum’un önemli projelerinden olan Narman Şehitler Barajımızı da tamamladığımızda bölgede ki 47 Bin 60 dekar tarım arazisine can suyu olacak ve Bölgede yapılacak sulu tarım ile hem üreticimiz hem ülkemiz kazanacak. Barajın tamamlanması ile milli ekonomiye yıllık 235 Milyon 300 Bin TL katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.
Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnşallah hedefimiz barajımızı bir an evvel tamamlayarak faydaya dönüşmesini sağlamaktır” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ