Bölge kültürleri Bitlis’te buluştu

Bölge kültürleri Bitlis’te buluştu

Kültür Sanat 6.08.2023 12:37:01 0
Bölge kültürleri Bitlis’te buluştu
Tarih: 06.08.2023 12:37 Güncelleme: 06.08.2023 12:37
Bitlis’in düşman işgalinden kurtuluşunun 107’nci yıl dönümü münasebeti ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu illerinin kültürleri Bitlis’te buluştu.
‘Büyük Bitlis Buluşmaları’ adı altında gerçekleştirilen programın ilk gününde kortej yürüyüşü, halk oyunları gösterileri gibi etkinlikler düzenlendi. Dört gün boyunca çeşitli etkinliklerin olacağı programlarda her akşam farklı sanatçılar tarafından konserler verilecek. Bu çerçevede Bitlis Valiliği ve Bitlis Belediyesinin davet ettikleri bölge illeri de stant açarak, gerek el emeği göz nuru ürünlerini ve gerek geleneksel el sanatlarını burada vatandaşlara tanıtıyor.
Şırnak Kültür ve Turizm Müdürlüğü adına etkinliğe katılan İbrahim Gök, Bitlis’in kurtuluş gününde burada olmaktan çok memnun olduğunu kaydederek, “Kültür ve Turizm İl Müdürü olarak Şırnak’ı temsil etmek için burada bulunuyoruz. Bitlis’in kurtuluşunun 107’nci yıl dönümünde burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Şırnak’tan ilimize özgü bal, kahve, şal şepik, çanta ve kilimlerimizi getirdik” diye konuştu.
Bitlis’in Tatvan ilçesinde ahşap oymacılığı yapan Furkan Demirtaş ise kendi yaptıkları ahşap ürünleri sergilediklerini söyledi.
Mardin’in Ömerli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü adına ‘Büyük Bitlis Buluşmalarına’ katılan Sevim Yaman da, “Bitlis’in kurtuluşunun 107’nci yıl dönümü nedeniyle davet edildik. Burada Mardin’imizin ürünlerini tanıtmak amacıyla geldik. Hem sergilemiş olduk hem de halkımızın beğenisine sunduk” dedi.
Bitlis’in Mutki Belediyesi adına etkinliğe katılan Zafer Erdoğan ise belediye olarak halk eğitim merkezi tarafından topraktan yapılıp süslenen ürünleri stant açarak tanıttıklarını belirterek, “Mutki Belediye Başkanlığı olarak böyle güzel çinileri tanıtıyoruz. İlçemizde topraktan yapılan bu çinilere genellikle çok önem verilir. Bizde Bitlis’in 107. kurtuluş günü münasebeti olarak geldik” ifadelerini kullandı.
Malatya’dan gelen Özgül Karataş adlı depremzede kadın ise Bitlis’te açtığı stantta kazandığı paranın yarısını sokak hayvanları için harcayacağını ifade etti. Karataş, “Özellikle gelme amacım sokak hayvanları içindir. Çünkü deprem sürecinde sokak hayvanları çok mağdur oldu. Halen enkazların içinde yemek arayan hayvanlar var. İnşallah buranın gelirinin yarsını sokak hayvanları için kullanacağım” dedi.
Siirt’ten gelen bakırcı ustası Fatih Bakırcı adlı vatandaş da; bakır ürünlerini, Siirt fıstığını, tiftikten yapılan battaniyeyi sergilemek için Bitlis’te olduklarını söyledi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ