BM Gözetleme Kulesine İsrail Tankından Ateş: Çatışma Bölgesinde Tansiyon Yükseliyor!

BM barış güçlerine İsrail'den yeni saldırı.

Dünya 16.10.2024 22:15:00 0
BM Gözetleme Kulesine İsrail Tankından Ateş: Çatışma Bölgesinde Tansiyon Yükseliyor!
Tarih: 16.10.2024 22:17

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) bir açıklama yaparak, İsrail askerlerinin Lübnan'daki Mavi Hat boyunca bulunan BM gözetleme kulesine tankla saldırı düzenlediğini bildirdi. Saldırı, bölgede sıkça yaşanan gerginlikleri daha da artırırken, İsrail'in bölgesel barışa olumsuz etkilerinin altını çizen bir eylem olarak kayda geçti.

İSRAİL'İN BM KULESİNE TANK SALDIRISI

Alınan son dakika bilgilerine göre, İsrail'e ait bir tankın, Lübnan'daki bir BM gözetleme kulesini doğrudan ve bilinçli şekilde hedef aldığı bildirildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bölgede konuşlu UNIFIL askerlerinin gözleri önünde gerçekleşen olayda, İsrail'e ait bir Merkava tankı BM gözetleme kulesine ateş etti. Saldırı sonucu kulede ciddi hasar oluşurken, iki güvenlik kamerasının da tahrip olduğu belirtildi.

BM'DEN İSRAİL'E UYARI: “TESİSLERİMİZİN DOKUNULMAZLIĞINI KORUYUN”

UNIFIL tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in bu tarz eylemlerle BM personeli ve mal varlıklarının güvenliğini riske attığının altı çizildi. BM sözcüsü, İsrail ordusuna ve bölgedeki tüm aktörlere, Birleşmiş Milletler'in tesislerinin dokunulmazlığını koruma ve saygı gösterme yükümlülüklerini hatırlatarak, ciddi bir uyarıda bulundu.

BM ASKERLERİNİN DURUMU BELİRSİZ

Yaşanan saldırının ardından BM askerlerinin sağlık durumları ile ilgili henüz net bir bilgi paylaşılmadı. BM yetkilileri, eventüel yaralanmalarla ilgili detayları ve saldırının ardından atılacak adımları değerlendiriyor. Bu saldırının bölgedeki BM operasyonları ve İsrail ile BM arasındaki ilişkiler üzerindeki etkileri yakından izlenecek.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem