Blinken: “Yaşanan sakinlikle Türkiye-Yunanistan arasında yeni fırsatlar oluşabilir”

Blinken: “Yaşanan sakinlikle Türkiye-Yunanistan arasında yeni fırsatlar oluşabilir”

Politika 22.02.2023 11:00:39 0
Blinken: “Yaşanan sakinlikle Türkiye-Yunanistan arasında yeni fırsatlar oluşabilir”
Tarih: 22.02.2023 11:00 Güncelleme: 22.02.2023 11:00
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye ve Yunanistan’ın ilişkilerde yaşanan sakinliği devam ettirmesi gerektiğini belirterek, “Bu önümüzdeki aylarda diyaloğun daha da güçlendirilmesi ve uzun süredir devam eden bazı sorunların çözülmesi için iyi bir fırsat olabilir” dedi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Yunanistan’da Mega TV’ye röportaj verdi. Blinken gazetecinin, “Türkiye’nin Yunanistan ile ilişkileri geliştirmeye yönelik bazı adımlar attığını söylediniz. Peki bu adımlar nedir ve yeni bir girişimle mi buradasınız” sorusunu, “İlk etapta odaklanmamız gereken nokta, gerçekten deprem. Yunanistan’ın hemen devreye girerek Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine yardım için ayağa kalkması, Türklerin kalbine ulaşmasında bence önemli bir rol oynadı. Çok sayıda Türk meslektaşımla konuştum ve söyledikleri ilk şeylerden biri, ihtiyaç duydukları anda bu kadar çok Yunan vatandaşının, bu kadar çok yardımın gelmesinin ne kadar anlamlı olduğuydu. Bunun daha iyi bir atmosfer oluşturduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıtladı.
Sözlerinin devamında, “Ama bakın, hem Yunanistan’da hem de Türkiye’de seçim dönemi. Bu her zaman işleri zorlaştırır” diyen Blinken, Yunanistan’ın da Türkiye’nin de ilişkilerde yaşanan sakinliği devam ettirmesini beklediğini belirtti. Blinken, “Bu önümüzdeki aylarda diyaloğun daha da güçlendirilmesi ve uzun süredir devam eden bazı sorunların çözülmesi için iyi bir fırsat olabilir. Biz ABD için bu çok önemli. Çünkü hem Yunanistan hem de Türkiye yakın müttefikler, yakın ortaklar, yakın dostlar ve tabi ki onların bir araya geldiğini görmek istiyoruz. Eğer bunu yaparlarsa oluşacak fırsatların hem Yunanlar hem de Türkler için inanılmaz olacağını düşünüyorum” diye konuştu.
Uzun süredir devam eden sorunların, farklılıkların ve anlaşmazlıkların olduğunu hatırlatan Blinken, “Öyle ya da böyle hiçbir şeyin bir gecede çözüleceğini söylemek istemiyorum. Türkiye elbette şu anda bu depremi atlatmaya odaklanmış durumda” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ