Biyopsiden sanata: Uzman doktordan ilham veren tablo

Biyopsiden sanata: Uzman doktordan ilham veren tablo

Kültür Sanat 29.05.2025 09:46:31 0
Biyopsiden sanata: Uzman doktordan ilham veren tablo
Tarih: 29.05.2025 09:46 Güncelleme: 29.05.2025 09:46
Eskişehir’de görev yapan Elazığlı Patoloji Uzmanı Doktor Gülay Şimşek, görevi esnasında incelediği biyopsi örneğinden ilham alarak hayran bırakacak bir tablo ortaya çıkardı.
Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesinde görev yapan Patoloji Uzmanı Dr. Gülay Şimşek, tıbbın sınırlarını sanatla buluşturan bir çalışmaya imza attı. Görevi esnasında mikroskop altında incelediği tiroit biyopsi örneğinden ilham alan Uzm. Dr. Şimşek, gördüğü hücresel yapıları akrilik boyalarla tuvale çizerek "Kırık Kalp" adını verdiği eseriyle dikkat çeken bir resim yaptı. 26 Mayıs’ta diğer eserlerinin de yer aldığı "Yoldaki Fırça İzlerim" adlı sergisini Elazığ Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’nde açan Uzm. Dr. Şimşek, sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

"Sanatımla mesleğimi birleştirmek istedim"
Eseri hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Şimşek, "Görevim esnasında mikroskobik incelemeler yapıyordum. Bu esnada da çok değişik, bir o kadar da ilgi çeken renkli mikroskobik görüntüler yakalama şansım oldu. Yakaladığım görüntünün ilgimi çekmesi üzerine aynı zamanda severek yaptığım yağlı boya eserlerimle işimi birleştirdim. Tiroit organından aldığım aspriasyon biyopsisinin mikroskobik görüntüsünü aldım. Benim için de özel bir anlam taşıyor. Bu anlamda da tablo eserine dönüştürmek istedim. Bunu da bir proje haline getirmek istedim. Bundan sonraki çalışmalarımda da yeni bir sergi açma hayalim var. Diğer eserlerimde de doğaya olan hayranlığımı kaleme almak istedim. Bu kapsamda doğa temalı eserlerimi çizip sergime ekledim. Doktorluk mesleği oldukça yıpratıcı bir meslek, rahatlamak ve stresimi atmak için resim eserleri oluşturup, çizmek bana güç, mutluluk ve ilham veriyor. Sanatımla mesleğimi birleştirmek istedim. 2023 yılında kasım ve ocak ayı olmak üzere Eskişehir’de iki ayrı sergim olmuştu. Sivas ve Elazığ benim için çok değerli şehirler. Sivas’ta asistanlığımı tamamladım. Bu süreçte sürekli yollarda zaman geçirdiğim için sergimin adını ’Yoldaki Fırça İzlerim’ olarak belirledim’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ