Bitlis’ten depremzedelere yardım eli

Bitlis’ten depremzedelere yardım eli

Genel 7.02.2023 15:17:56 0
Bitlis’ten depremzedelere yardım eli
Tarih: 07.02.2023 15:17 Güncelleme: 07.02.2023 15:17
Bitlis Valiliği öncülüğünde merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem bölgelerine gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatıldı.
Valilik, belediye ve STK’lar, merkez üstü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Hatay, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da büyük yıkıma yol açan şiddetli depremler sonrasında afet bölgesine destek için harekete geçti.
Yıkımın meydana geldiği bölgelerdeki depremzedeler için Bitlis Belediyesine ait depoda ihtiyaç sahiplerine gönderilmek üzere malzeme bağışı başlatıldı.
Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, iki tırın dün, iki tırın ise bugün olmak üzere toplamda 4 tır yardım topladıklarını belirtti. Tanğlay, “Ülkemizde yaşanan depremden dolayı vefat edenlerimiz ve yaralılarımız var. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza da acil şifalar dileriz. Bu konuda Bitlis halkı olarak da elimizden geleni yapıyoruz. Şu ana kadar 2 tır deprem bölgesine gönderdik. Bugün 2 tır daha göndereceğiz. Bitlis il genelinde hummalı bir çalışma var. Allah bütün vatandaşlarımızdan razı olsun. Vatandaşlarımız ellerinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bizde itfaiye hangarımızın olduğu yerde yardımları toparlayıp tırlara yükleyip depremzedelere gönderiyoruz. Tabi öncelikle buradan hemşehrilerimize duyurmak istediğimiz; battaniye, yorgan, ısıtıcı, temel gıda olarak bebek maması ve bisküvisi, bebek bezi, bunlara çok ihtiyaç var. Devletimiz ilk saatten bu yana sahada. Bizde vatandaş olarak, Bitlis Belediyesi ve halkı olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Bitlis Belediyesi olarak her gün 10 bin adet ekmeği deprem bölgelerine göndereceklerini belirten Tanğlay, “Bugün sabah 3 bin ekmeği Malatya’ya gönderdik. Bugün akşam 10 bin civarında ekmek daha göndereceğiz. Standart olarak her gün Bitlis’ten 10 bin ekmek göndereceğiz. Fırıncılarımızla yaptığımız istişareler sonucu, inşallah yarından itibaren 10 bin ekmeği depremzedelerimize göndereceğiz. İş makineleri, su tankeri gönderdik. Bitlis olarak depremzedelerimizin yanındayız. Allah’ım kendilerine yardım etsin. Rabbim bir daha ülkemize büyük felaketler vermesin. Elimizden geleni yaparak yanlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ