Bitlis’te "Zaferin Adı Türkiye" programı düzenlendi

Bitlis’te "Zaferin Adı Türkiye" programı düzenlendi

Genel 16.07.2025 03:44:39 0
Bitlis’te
Tarih: 16.07.2025 03:44 Güncelleme: 16.07.2025 03:44
Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Bitlis’te de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla "Zaferin Adı Türkiye" programı düzenlendi.
FETÖ’nün hain darbe girişiminin 9’uncu yıldönümünde, Bitlis Ticaret Merkezi önünde gerçekleştirilen etkinlikte, demokrasi şehitleri dualarla anıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitaben yaptığı konuşma canlı olarak vatandaşlara izletildi.
Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, FETÖ terör örgütünün belasını bulduğunu belirterek, "15 Temmuz ülkenin istikrarını bulduğu zamanlarda bana göre bir darbeden ziyade işgal operasyonuydu. Yani ülkenin işgal edilmesiydi. Bence bunu böyle algılamak lazım. Çünkü yanı başımızda emperyalist güçlerin Suriye’de, Yemen’de, Sudan’da ev Irak’ta yaptığı işlerin artık darbeyle bu ülkeye yapması bekleniyordu" dedi.
Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, 15 Temmuz’un yalnızca bir darbe girişimi değil, aynı zamanda Türkiye’nin bağımsızlığına, demokrasisine ve millet iradesine yönelmiş hain bir saldırı olduğunu söyledi. Vali Karakaya, "Milletimizin bu asil duruşu tarih sayfalarına altın harflerle yazılan bir destan haline gelmiştir. Ve bu destanın adı elbette ki bu zaferin adı Türkiye’ydi. Tanklara karşı göğsünü siper eden, vatanını savunmak uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi buradan rahmetle, kahraman gazilerimizle, minnetle anıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından milli sporcular tarafından gerçekleştirilen sancak koşusunun ardından programın yapıldığı alana gelen sporcular, sancağı Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’na teslim ettiler.
Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi ile devam etti. 00.13’te okunan salaların ardından program sona erdi.
Programa Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Doğanay Gözüm, Adalet Komisyonu Başkanı Cihat Ateş, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, vali yardımcıları, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ