Bitlis’te yola düşen kayalar trafik akışını durdurdu

Bitlis’te yola düşen kayalar trafik akışını durdurdu

Genel 5.02.2024 06:43:39 0
Bitlis’te yola düşen kayalar trafik akışını durdurdu
Tarih: 05.02.2024 06:43 Güncelleme: 05.02.2024 06:43
Bitlis-Baykan karayolunun 40’ıncı kilometresinde yola düşen toprak ve kayalardan ötürü trafiğe kapatılan yolda uzun araç kuyrukları oluştu.
Heyelan nedeniyle jandarma ve trafik ekiplerinin bölgede güvenlik aldı, karayolları ekipleri ise yola düşen kaya parçaları için temizlik çalışması yürüttü. Ancak bölgede bulunan kayalar yolu kullanan araçlar için tehlike oluşturduğu için Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu’nun talimatıyla bölgeye giden AFAD ekipleri yaptıkları incelemenin ardından kayaların yıkılmasına karar verdi.
AFAD Bitlis İl Müdürü Erdal Tunçtan, gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Bu akşam saatlerinde Bitlis-Baykan karayolunda heyelan ve kaya düşmesinden dolayı maalesef yolu kapatmak zorunda kaldık. Kara yolları ekipleri yolu temizlediler ancak, yukarıdaki büyük kayalar tehlike arz ettiği için sayın valimizin talimatı ile biz yolu tekrar kapatmak zorunda kaldık. Gelecek olan iş makinesiyle birlikte ve kayaların düşürülmesiyle tekrar temizlik yapılıp yolumuzu açmış olacağız. Dolayısıyla vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz. Zira büyük kayaların inmesi durumunda tehlike arz ettiği için ve onların güvenliği için biz yolu kapatmak durumunda kaldık. DSİ, özel idare ve karayolları ile birlikte yolu temizleyip tekrardan yolu açmış olacağız” diye konuştu.
Kapanan yolda bekleyen tır şoförü İlhan Çağlar, “Akşamüstü buraya geldik. Yolda heyelan olmuş, 2-3 saattir burada bekliyoruz. Ekipler geldi, yolu temizlediler. Herhalde kayada çatlama var. Düşme tehlikesi olduğu için kimse riske girip izin vermiyor” diye konuştu.
Bitlis’in Tatvan ilçesinden bims yükleyip Hatay’a giden tır şoförü, "Akşam 21.30’dan beri burada bekliyoruz. Yol şu an kapalı durumda. Yolu temizlediler ama yukarıdaki kayada çatlak var. Çatlaktan dolayı bekliyoruz” dedi.
Yol kenarındaki kayaların yola düşmemesi için DSİ Bitlis Şubesine ait iş makinesi bölgeye getirilerek düşme tehlikesi bulunan kayalar yıkılarak karayolları ekiplerinin temizlik yapmasının ardından yol kontrollü olarak yeniden trafiğe açıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

Hasköy’de badminton antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Türkiye - Gürcistan maçının tribün gelirleri Gazze’ye bağışlanacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ