Bitlis’te üniversitenin ilk ders konusu ’Gazze’ oldu

Bitlis’te üniversitenin ilk ders konusu ’Gazze’ oldu

Eğitim 16.10.2025 16:20:00 0
Bitlis’te üniversitenin ilk ders konusu ’Gazze’ oldu
Tarih: 16.10.2025 16:20 Güncelleme: 16.10.2025 21:01

Bitlis Eren Üniversitesi’nde (BEÜ) yeni eğitim döneminin ilk dersinde "Gazze" konusu ele alındı.
Üniversitenin konferans salonunda düzenlenen programa akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından üniversitenin tanıtım filmi izlendi. Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi’nin hazırladığı konser sonrası konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, üniversitelerin bulundukları şehirlerin dünyaya açılan gözleri, duyan ve işiten kulakları olduğunu söyledi. Karakaya, "Tıp fakültemiz, Cumhurbaşkanımızın onayıyla artık çok yakın bir zamanda inşallah Bitlis’in ve çevre illerin hizmetine girecek. Üniversitemiz artık tıp fakültesi olan, özellikli bir üniversite haline geliyor. Yine üniversitemizin turizm ihtisas alanında onay alması da bizim için çok önemli" dedi.
Gençlerin; bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda kendilerini en iyi şekilde yetiştirerek, ülkenin ve milletin değerlerine sahip çıkmaları ve Türkiye’yi daha ileriye taşımaları gerektiği vurgulayan Karakaya, "İşte görüyorsunuz, yeterince güçlü olmadığınız dönemlerde, medeni olduğunu iddia eden ülkelerin nasıl zulümler yaptığını ya da bu zulümlere nasıl göz yumduğunu, hatta kol kanat gerdiğini hep birlikte yaşadık, gördük. Kıymetli Muhittin Ataman hocamıza hoş geldiniz diyorum. Gazze konulu, aslında özünde Filistin meselesi üzerine olacak ilk dersimizi inşallah kendisi verecek. Uzun bir zamandır, maalesef büyük bir zulmü hep birlikte canlı yayınlarda izledik. Gerçekten hepimizin içi parçalandı. Binlerce, on binlerce çocuk, kadın, masum insan dünyanın gözü önünde katledildi ve bunu yapanlar, hiçbir açıklama yapmadan bu zulmü sürdürdüler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere birkaç ülke net bir tavır ortaya koydular. Sonuç olarak oluşturulan baskı sayesinde, geçici de olsa bir barış ortamı sağlandı. Ancak bu tür durumlara gelmemek için çok daha güçlü olmak zorundayız. Bilimde, sanatta, ekonomide, teknolojide, her alanda güçlenmeliyiz ve bu güçlenme ancak ve ancak eğitimin kalitesini yükselterek sağlanabilir. Bu çerçevede üniversitenin önemine bir kez daha vurgu yapmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise Gazze’de yaşanan insani trajediye dikkat çekerek, gençlerin sadece akademik değil, insani ve vicdani değerlere de duyarlı olmaları gerektiğini vurguladı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın bu yıl tüm üniversitelerde ilk dersin Filistin üzerine işlenmesi yönündeki çağrısına kayıtsız kalmadıklarını söyleyen Elmastaş, "Bu vesileyle kıymetli hocamız Prof. Dr. Muhittin Ataman bugün aramızda bulunarak, Filistin meselesinin tarihi, siyasal ve insani boyutlarını bizlerle paylaşacaktır" dedi.
Rektör Prof. Dr. Necmettin Elmastaş bugün tıp fakültesinin de kurulmasıyla birlikte 8 fakülte, 2 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu ve 17 araştırma ve uygulama merkezinde 15 bin 532 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Elmastaş, "Üniversitemiz bünyesinde yeni akademik birimler, bölümler ve programlar açmayı da planlıyoruz. Özellikle istihdam odaklı, öğrencilerimizin mezun olduklarında doğrudan iş ve meslek sahibi olabilecekleri alanlarda eğitim imkanları sunmayı hedefliyoruz. Yabancıl Diler Fakültesini de kurmayı planlıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 2025-2026 Akademik Yılı’nın tüm öğrencilerimize, akademik ve idari kadromuza sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diliyorum. Üniversitemizin bu yıl da büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhittin Ataman "Bir İnsanlık Krizi: Gazze" başlıklı dersinde, yaşanan trajedinin dört temel başlıkta ele alınması gerektiğini belirtti. Ataman, "Filistin davası olarak ifade ettiğimiz bu konu, son dönemde ciddi bir insanlık krizine dönüşmüş durumda. Bu krizi dört başlıkta ele alacağız. Birincisi, Filistin bağlamıdır; burada işgal sorunu ve halkın kendi geleceklerini tayin etme hakkı öne çıkıyor. İkincisi, bölgesel bağlamdır; kriz daha çok etnik ve bölgesel boyutlarıyla karşımıza çıkıyor. Üçüncüsü, medeniyetsel ve dini bağlamdır. Bu, İslam ümmeti açısından meselenin ne ifade ettiğine odaklanıyor. Dördüncü ve son bağlam ise küresel boyuttur. Bu kriz, dünyada yaşayan bütün insanları doğrudan etkileyen bir insanlık meselesidir ve herkesi saf tutmaya, tavır belirlemeye mecbur bırakmaktadır" ifadelerine yer verdi.
Törene, Bitlis Belediye Başkan Vekili İbrahim Aslan, İl Emniyet Müdürü Koray Şensoy, Bitlis Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdür Vekili Hakan Berber, İl Jandarma Komutanı Barış Soyal, vali yardımcıları, kaymakamlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeşilay Türkiye Rafting Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Yarışları başladı


Van Spor

Kars 36 Spor U16 Takımı Türkiye Şampiyonası için Bingöl yolunda


Van Spor

Kars’ı gururlandıran başarı: Şampiyon takım yarı finalde


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri etkisi


Van Spor

ETÜ’lü Bingül kardeşler, Zihinsel Engelliler Dünya Kayak Şampiyonası’nda 6 madalya kazandı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 3 - Beykoz Anadolu: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor: 5 - Kahramanmaraş İstiklal Spor: 1


Van Spor

Bulanık’ta gençler spora kazandırılıyor


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 3 - Osmaniyespor: 2


Van Spor

Meşaleler Dadaşların özel gururları için yandı


Van Spor

Erzurum, Avrupa’nın en prestijli üniversite spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak


Van Spor

AK Parti’den bin taraftara maç bileti hediyesi


Van Spor

Erzurum "Spor Şehri" unvanı ve tesis vizyonu ile EUSA 2028’e ev sahipliği yapacak


Van Spor

Elazığspor 59 yaşında


Van Spor

Başkan Sekmen; "Erzurum sadece kışın değil, sporun, gençliğin ve geleceğin de merkezi"


Van Spor

EUSA 2028, Erzurum’da düzenlenecek


Van Spor

Ova Beyleri tribünlerden süresiz çekildiğini açıkladı


Van Spor

Muş’ta futbol antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor hata yapmak istemiyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un 26. hafta konuğu Osmaniyespor


Van Spor

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ