Bitlis’te motosiklet sürücülerine güvenli sürüş semineri düzenlendi

Bitlis’te motosiklet sürücülerine güvenli sürüş semineri düzenlendi

Eğitim 20.03.2025 17:03:08 0
Bitlis’te motosiklet sürücülerine güvenli sürüş semineri düzenlendi
Tarih: 20.03.2025 17:03 Güncelleme: 20.03.2025 17:03
Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi tarafından motosiklet sürücülerine yönelik güvenli sürüş semineri düzenlendi.
Programın girişinde açılan stantları gezen protokol üyeleri daha sonra konferans salonuna geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, ‘Bir Kural Bir Ömür’ mottosuyla hayata geçirilen motosiklet kazalarının önlenmesi eylem planı kapsamında düzenlenen etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Karakaya, "Ülkemizde trafiğe kayıtlı toplam araçların yüzde 20’sini motosikletler oluşturmaktadır. Bu oran, motosikletlerin ulaşımda ne kadar önemli bir yer tuttuğunu gösterirken, aynı zamanda trafikte motosiklet güvenliğinin ne denli büyük bir sorumluluk gerektirdiğini de ortaya koymaktadır. Bitlis özelinde baktığımızda, 2023 yılında 1141 olan tescilli motosiklet sayısının, 15 Mart 2025 itibarıyla 1754’e yükseldiğini görüyoruz. Son 15 ayda yüzde 53’lük bir artış yaşanmıştır. Ancak motosiklet sayısındaki bu hızlı artış, beraberinde bazı riskleri de getirmiştir. Ülkemiz genelinde, motosikletlerin karıştığı kazalar 2024 yılında yüzde 37,4 oranında artmış, ne yazık ki bin 584 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir" dedi.
Bitlis’te ise 2023 yılında 36 olan motosiklet kazası sayısının 2024 yılında 76’ya yükseldiğini hatırlatan Vali Karakaya, "İlimizde 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Üzülerek belirtmek isterim ki önceki yıllarda can kaybı yaşanmazken, bu yıl bu risk daha da artmıştır. Bugün burada gerçekleştireceğimiz güvenli motosiklet sürücülüğü eğitimi, bu farkındalığı artırmak adına önemli bir adımdır. Özellikle denetimlerin artırılması da bu sürecin ayrılmaz bir parçasıdır. Nitekim Bitlis’te motosikletlere yönelik yapılan uygulamalarda yüzde 251 oranında bir artış sağlanmıştır. Bu denetimlerin temel amacı ceza yazmak değil, sürücülerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamaktır. Trafikte her bireyin hayatı kıymetlidir. Motosiklet sürücülerimizin, hem kendi güvenlikleri hem de diğer yol kullanıcılarının güvenliği için kurallara azami derecede dikkat etmeleri büyük önem taşımaktadır" diye konuştu.
Daha sonra Bitlis Trafik Tescil Denetleme Şube Müdür Vekili Uğur Arslantaş ise motosiklet sayıları ve kazalar hakkında rakamsal verileri paylaştı.
Program, Motosiklet Sürüş Eğitmeni Baran Coşkunsoy tarafından yapılan sunum ve çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.
Bitlis Eren Üniversitesi İktisadi ve İdari bilimler Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu da katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ