Bitlis’te meşaleli kar festivali

Bitlis’te meşaleli kar festivali

Genel 3.02.2024 20:57:38 0
Bitlis’te meşaleli kar festivali
Tarih: 03.02.2024 20:57 Güncelleme: 03.02.2024 20:57
Bitlis Belediyesi tarafından 3.’sü düzenlenen kar festivali renkli görüntülere sahne oldu.
Bitlis-Tatvan kara yolu üzerinde bulunan El Aman Kayak Tesisinde düzenlenen kar festivalinde vatandaşlar doyasıya eğlendi. Festivale katılan vatandaşların kimi kızak ve kayakla kaymanın keyfini çıkarırken kimisi ise kar üzerinde halay çekerek eğlendi. Yeme ve içme ikramlarının da yapıldığı festivalde havanın kararmasıyla birlikte milli kayakçılar meşaleler ile vatandaşlara kayak gösterisi sundu.
Bu yıl 3’.sünü düzenledikleri festivalin gururunu yaşadıklarını belirten Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, "Bugün Bitlis’in El Aman Hanı bölgesindeyiz. Bu yıl 3’ncüsünü düzenlediğimiz kar festivalindeyiz. 3 yıldır bunu yapıyoruz. Allah’a hamd olsun çok güzel bir ilgi var. Aileler ve çocukları burada gençler burada eğleniyorlar. Tabi karın başkenti diyoruz. Karı böyle eğlenceye çevirmeye çalışıyoruz. Buradaki kalabalık gerçekten bizi mutlu ediyor. Bu yıl yeni tesisimizi yaptık. İnşallah bunun devamı getireceğiz. Hep söylüyoruz. Bitlis kabuğunu kırdı. İnşallah karın başkenti aynı zamanda kayak merkezinin de başkenti olacak. Eğlence merkezlerinin de başkenti olacak. Bu şekilde karı eğlenceye çevirdik” diye konuştu.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festival için İstanbul’dan gelen Bitlisli iş insanı Hasan Dalkıran ise, “Sabah uçağıyla geldim ancak yetiştim. İnanılmak bir keyifli ortam, bunu karı kışı turizmi maddiye dönüştürmemiz lazım” dedi.
Her kesimin ilgi gösterdiği festivale Muş’tan geldiğini belirten Mahmut Karataş adlı vatandaş ise çok eğlendiklerini belirtti. Karataş, “Çok güzel bir festival olmuş. Gerçekten bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Bize bu imkanı sundukları için çok teşekkür ediyoruz. Çok eğleniyoruz" diye konuştu.
Gündüz festivalde kar üstünde halay çeken vatandaşlar, havanın kararmasıyla birlikte meşaleli kayak gösterisini büyük bir zevkle izlediler. Kayak gösterisinin ardından festival sona erdi.
Haber Kaynak : İHA
Anahtar Kelimeler: bitlis’te meşaleli kar festivali
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ