Bitlis’te medya mensuplarına yönelik "SAHA Sağlık Elçileri" eğitimi düzenlendi

Bitlis’te medya mensuplarına yönelik "SAHA Sağlık Elçileri" eğitimi düzenlendi

Genel 15.05.2025 10:23:53 0
Bitlis’te medya mensuplarına yönelik
Tarih: 15.05.2025 10:23 Güncelleme: 15.05.2025 10:23
Bitlis İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi (SHM) tarafından medya mensuplarına yönelik "SAHA Sağlık Elçileri" eğitimi gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Sağlıklı Türkiye Yüzyılı Programı" kapsamında halk sağlığını önceleyen "Sağlıklı Hayat Akademisi (SAHA) Sağlık Elçileri Akademi Eğitimleri" çerçevesinde düzenlenen eğitim kapsamında, medya mensuplarına hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verildi. Bitlis Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Teslime Eşiyok koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim programında; Dr. Teslime Eşiyok tarafından kanser taramaları ve erken teşhis, sağlıklı kadın, sağlıklı nesil, Dr. Şüheda Gök tarafından ilk yardım, Diş Hekimi Ercan Özdemir tarafından koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamaları, Diyetisyen Elif Taşdemir Örnek tarafından sağlıklı beslenme ve fazla kilo ile mücadele, Dr. Enes Okumuş tarafından akılcı ilaç kullanımı, sağlıklı yaşam ve kronik hastalıklar, Psikolog Zeynep Çağlayan tarafından ise ruh sağlığı ve mutlu bireyler konularında eğitimler verildi.
Program, soru-cevap bölümüyle sona erdi. Eğitim sonunda Bitlis Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Teslime Eşiyok tarafından katılımcı medya mensuplarına "Katılım Sertifikası" takdim edildi.
"Sağlıklı yaşam kültürünün toplumun her kesimine ulaşması açısından medya önemli bir paydaştır" diyen Dr. Teslime Eşiyok, Sağlıklı Hayat Merkezi’nin koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaşmasında önemli bir misyon üstlendiğini belirtti. Düzenlenen eğitimlerin tamamen ücretsiz olduğuna dikkat çeken Eşiyok, "Medya temsilcilerimizin sağlık okuryazarlığı noktasında bilinçlenmeleri, kamuoyuna doğru ve güvenilir bilgilerin aktarılması açısından büyük önem taşıyor. Bu nedenle medya mensuplarına yönelik bu tür eğitimleri çok kıymetli buluyoruz" dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ