Bitlis’te güvenliğin görünmeyen gözleri olayların aydınlanmasına yardımcı oluyor

Bitlis’te güvenliğin görünmeyen gözleri olayların aydınlanmasına yardımcı oluyor

Asayiş 24.01.2024 09:46:36 0
Bitlis’te güvenliğin görünmeyen gözleri olayların aydınlanmasına yardımcı oluyor
Tarih: 24.01.2024 09:46 Güncelleme: 24.01.2024 09:46
Bitlis Emniyet Müdürlüğü, kentin 253 noktasına kurduğu 737 kamera ile kentin güvenliğini sağlarken, kameralar olayların aydınlanmasında da önemli rol oynuyor.
Güvenlik için ‘görünmeyen gözler’ olarak nitelendirilen ve Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şubesinden kontrol edilen kameralar, trafik kazaları, asayiş olayları ve plaka tanıma sistemi ile emniyetin gözü kulağı oluyor. Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, suç oluştuktan sonra delillerin toplanarak aydınlatılması ile trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması faaliyetlerinde önemli rol üstlenen kameralar, 7 gün 24 saat düzenli bir şekilde kenti izliyor.
Bitlis Emniyet Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Şube Müdür Vekili Komiser Mahmut Aslantaş, gelen ihbarları ve istenen suç delillerini anında değerlendirdikleri termal ve çok yüksek çözünürlükteki kameraların ekiplere büyük katkı sağladığına değinerek, “Kamu düzeni ve güvenliği ile kişilerin can ve mal emniyetinin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, suç oluştuktan sonra suç delillerinin toplanarak aydınlatılması ile trafik güvenliği ve kontrolünün sağlanması faaliyetlerinde karayolu, meydan, cadde, park gibi kamuya açık alanlarda kurulan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve alt bileşeni olan Plaka Tanıma Sistemi (PTS) il merkezi ve ilçelerimizde etkin şekilde kullanılmaktadır. İlimizde son yapılan proje ile KGYS nokta ve kamera sayısı artırılmış, 253 noktada 16 adet termal olmak üzere toplam 737 kameraya ulaşılmıştır. Bitlis’te 112, e-posta, KADES, HAYDİ, UYUMA gibi uygulamalar üzerinden gelen ihbarlar anlık olarak haber merkezimize düşmektedir. Burada görevli arkadaşlar ihbarı değerlendirerek, ivedi olarak ekip sevk etmektedir. İhbar gelen adres KGYS kamerası ile kontrol edilmekte ve kayıt altına alınarak oluşan suçların aydınlatılmasında delil olarak kullanılmaktadır” dedi.

PTS sakıncalı plakaları anında merkeze ulaştırıyor
Aslantaş, KGYS’nin alt bileşeni olan PTS’nin il merkezi ve ilçe giriş-çıkışında bulunduğunu hatırlatarak, “PTS ile geçen araçların plakalarını okuyarak anlık sakınca sorgusu yapıyor. Bu kameralar sakınca durumu olan aracın uyarısını anlık olarak haber merkezine ulaştırır ve araç ivedi olarak ekiplere bildirilir. PTS sistemi emniyet kemeri, hız koridoru marifeti ile hız denetimi de yapmaktadır. 2023 yılında ilimizde meydana gelen olayların yaklaşık yüzde 60’ı KGYS ve PTS kameralarının marifeti ile aydınlatılmıştır. Bitlis ilinin güvenliği için görünmeyen gözler olarak 7 gün 24 saat görevimizin başındayız” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ