Bitlis’te "En İyi Narkotik Polisi Anne" semineri düzenlendi

Bitlis’te "En İyi Narkotik Polisi Anne" semineri düzenlendi

Eğitim 11.10.2025 09:41:11 0
Bitlis’te
Tarih: 11.10.2025 09:41 Güncelleme: 11.10.2025 09:41
Bitlisli anneler, madde kullanımı ve bağımlılığına karşı bilinçlendirilmek amacıyla "En İyi Narkotik Polisi Anne" temalı seminer düzenlendi.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, madde kullanımı ve bağımlılığına karşı anneleri bilinçlendirmek amacıyla "En İyi Narkotik Polisi Anne" temalı seminer düzenlendi. Program öncesinde, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ile Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’na ait bilgilendirme stantları gezildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Bitlis Valisi Ahmet Karakaya gerçekleştirdi.
Vali Karakaya konuşmasında, bağımlılıkla mücadelenin en etkili yolunun bilinçli aile yapısından geçtiğine dikkat çekerek, özellikle annelerin bu süreçteki rolünün hayati önem taşıdığını vurguladı.
Etkinliğe katılan Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necmettin Elmastaş ise yaptığı açıklamada, "Üniversite olarak toplum yararına düzenlenen her türlü çalışmayı destekliyoruz. Uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık faaliyetlerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Gençlerimizin korunmasında ailelere büyük görev düşüyor ve bu süreçte annelerimizin bilinçlenmesi büyük bir kazanımdır" ifadelerine yer verdi.
Açılış konuşmalarının ardından Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirici video katılımcılara izletildi.
Ardından, şube personeli tarafından madde bağımlılığı, bağımlılıkla mücadele yöntemleri, bağımlılığın erken fark edilmesi ve korunma yolları hakkında sunum gerçekleştirildi.
Katılımcılara ayrıca "İki Ekmek" adlı uyuşturucu madde kullanımını önlemeye yönelik kısa film izletildi. Program kapsamında, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı eğitimli narkotik köpekleri tarafından kısa bir uyuşturucu madde arama ve farkındalık gösterisi düzenlendi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ