Bitlis’te devlet desteğiyle açılan fabrikalarda 13 bin kişi istihdam ediliyor

Bitlis’te devlet desteğiyle açılan fabrikalarda 13 bin kişi istihdam ediliyor

Ekonomi 14.04.2025 09:02:38 0
Bitlis’te devlet desteğiyle açılan fabrikalarda 13 bin kişi istihdam ediliyor
Tarih: 14.04.2025 09:02 Güncelleme: 14.04.2025 09:02
Bitlis genelinde bulunan onlarca tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam edilirken, işletmeciler desteğin sürmesi halinde daha fazla istihdam olacağını belirtti.
Yatırım Teşvik Programı çerçevesinde 6. bölgede yer alan Bitlis’te tekstil alanında son yıllarda yapılan devlet destekli yatırımlarla binlerce kişi iş sahibi oldu. Bu kapsamda yine onlarca tekstilci kendilerine sağlanan teşvik ve destekler sayesinde batından Bitlis’e gelerek fabrika açtı. Yatırımcıların olmazsa olmazı güvenlik ve terör konusu olurken, terörle mücadelede başarılı operasyonlarla bölgede huzur ve güvenliğin sağlanması ile fabrikalar da peş peşe açıldı.
Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil gazetecilere yaptığı açıklamada, teşviklerden dolayı 4-5 fabrikanın 120 fabrikaya çıktığını belirtti. Uludil, "2013 yılından beri Bitlis’te tekstil fabrikası işletiyorum. Geldiğimiz dönemde toplamda 4-5 fabrikaydık. Bu yıl itibarıyla yaklaşık 120 fabrika olduk. Bu fabrikaların yüzde 95’i teşviklerden dolayı Bitlis’e geldi. Gelen tekstilcilerin hepsinin işleri büyük şehirlerdeydi. Oraları bırakıp gelip burada yer açtılar. Yaklaşık 13 bin istihdam var. Bu istihdamın yüzde 60’lık kısmı da kadın istihdamından oluşuyor. En büyük avantajımız ise Bitlis nüfusunun yüzde 65’lik kısmının genç nüfus olmasıdır. Teşvikler arttırıldıkça istihdam daha çok sağlanıyor. Bu anlamda yeni teşvikler de çıktı. Burada ürettiğimiz ürünleri Amerika, Fransa ve İngiltere gibi birçok Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Ürettiğimiz ürünler kaliteli ve marka ürünler. Bu üretimlerin burada olmayacağını söylemelerine rağmen şu anda burası çok iyi üretimler yapıyor. Ayrıca kalite konusunda da çok üst seviyelerdeyiz. Ürettiğimiz ürünleri ihraç edebiliyorsak bu kesinlikle teşviklerden kaynaklanıyor. Yoksa yapma gücümüz olmazdı" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ