Bitlisli kayakçılar mevsimin ilk karında antrenman yaptı

Bitlisli kayakçılar mevsimin ilk karında antrenman yaptı

Van Spor 14.11.2022 09:31:46 0
Bitlisli kayakçılar mevsimin ilk karında antrenman yaptı
Tarih: 14.11.2022 09:31 Güncelleme: 14.11.2022 09:31
Bitlis’teki kayaklı koşu sporcuları yaz mevsiminde asfaltta yaptıkları çalışmalardan sonra bu mevsimin ilk karında 2 bin 600 rakımlı Nemrut Gölü çevresinde antrenmanlarını yaptılar.
Yaz boyunca formda kalmak için tekerlekli kayakla asfalt üzerinde çalışan kayakçılar, bu yıl karın yüksek kesimlere 15-20 gün erken yağmasını fırsat bilerek buralarda yarışmalara hazırlanmaya başladılar. Kar kalınlığının yaklaşık 5 santimetreyi bulduğu Nemrut Krater Gölü çevresinde çalışmalarına başlayan sporcular, yüksek rakımın bu spor için en ideal ortam olduğunu, bunun da başarıya yansıdığını söylediler.
Günlük toplamda farklı sitilde 2 saat antrenman yapacak olan kayaklı koşu sporcuları; önce lig, sonra etap, daha sonra ise Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor.
Kayaklı Koşu Milli Takım Antrenörü Celal Apak, 2 bin 600 rakımda 2022-2023 sezonuna hazırlanmaya başladıklarını belirtti. Apak, şuan itibari ile 20 sporcu ile ilk antrenmanlarına başladıklarını ifade ederek, “Şu an Nemrut Krater Gölü çevresinde sezonun ilk kar üstü antrenmanına çıkmış bulunmaktayız. 2 bin 600 rakımlı antrenmanımıza 2022-2023 sezonuna şu an itibari ile Nemrut’ta hazırlanmaya başladık. Kar üstündeki antrenmanımıza geçmiş yıllara nazaran 15-20 gün öncesinde başladık. Kar olmadığı zamanlarda antrenmanımızı asfalt üzerinde yapıyorduk. Şimdi asıl branşımız olan kayaklı koşuyu kar üstünde gerçekleştiriyoruz. Bu da 2 bin 600 rakımlı Nemrut Dağı’nda karın erken yağmasıyla oluşuyor. Bizim antrenmanlarımız ilk önce karda olması gerekiyor. Şu an hazırlanmamız gereken etaplar, lig elemesi, ondan sonra birinci ve ikinci etap geliyor. Daha sonra ise Türkiye şampiyonasına hazırlanıyoruz. Şu an itibari ile 15-20 sporcumuz antrenmanlarımıza katılmaktadır. Daha sonraki dönemlerde sporcu sayımız antrenmanlarımıza göre geliştirilmekte ve katılım sağlanmaktadır” dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

Elazığ Valisi Hatipoğlu, iftarda gençlerle buluştu


Van Spor

İstanbul Doğa Sporları Kulübü’nden Süphan Dağı’na kış tırmanışı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Şanlıurfaspor: 0


Van Spor

24Erzincanspor yönetimi iftarda basınla buluştu


Van Spor

Deniz Çınar Doğan taekwondoda Türkiye 3’üncüsü


Van Spor

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ