Bitlisli kadınlar depremzedeler için giysi dikiyor

Bitlisli kadınlar depremzedeler için giysi dikiyor

Genel 16.02.2023 15:28:54 0
Bitlisli kadınlar depremzedeler için giysi dikiyor
Tarih: 16.02.2023 15:28 Güncelleme: 16.02.2023 15:28
Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki usta öğreticiler ve kadınlar, gönüllü olarak diktikleri eşofman takımı, swit, pijama, nevresim ile atkı ve bereyi depremzedelere gönderdi.
Bitlis Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda depremin ikinci gününden bugüne bir seferberlik ilan eden kadınlar, malzeme desteği olduğu sürece imalatlarına devam edeceklerini bildirdi. Trikotaj, giyim üretim ile el sanatları teknolojileri bölümü usta öğreticileri ile kursiyerleri, diktikleri kışlık eşofman, swit, pijama, nevresim ile atkı ve berelerin depremzedelere ulaştırılması için ilgili kurumlara teslim etti.
El sanatları teknolojisi usta öğreticisi Aynur Yılmaz, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulunarak, “İnşallah bundan sonra böyle bir felaketle karşı karşıya kalmayız. Ülkemizin başı sağ olsun. Bir araya gelip ne yapabiliriz diye düşündük. Depremden etkilenen ve ilimize gelerek yerleşen ailelerimiz için nevresim dikmeye devam ediyoruz, üretmeye de devam edeceğiz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün sunduğu malzeme desteğiyle bunu gerçekleştirdik” diye konuştu.
Giyim üretim teknolojisi usta öğreticisi Fatma Aydın ise depremden sonra kadın kursiyerlerle 103 swit ürettiklerini belirtti. Aydın, "Malzeme olduğu sürece üretmeye devam edeceğiz. Şu anda çocuk yaş gruplarına göre eşofman takımları üretiyoruz. Deprem sonrası çok üşümesinler diye ilk etapta düşündüğümüz çocuklar için swit üretmeye başladık. Şimdide üreteceğimiz eşofman takımlarını göndereceğiz" dedi.
Trikotaj bölümü usta öğreticisi Gizem Aktaş da, kursiyerlerle depremin ikinci günü depremzedeler için neler yapabilecekleri konusunda görüştüklerini söyledi. Depremin korkusunu ve şokunu atlatır atlamaz temin ettikleri iplik ve diğer malzemelerle atkı bere örmeye başladıklarını anlatan Aktaş, "Bölgede soğuk havanın depremzedeleri zorlayacağından dolayı atkı ve berenin en güzel katkı olacağını düşündük. Bizde ilk etapta 110 atkı ve bere ile 10 hırka yaparak deprem bölgesine gönderilmesi için gerekli yerlere ulaştırdık. Atkı bere yapmaya devam ediyoruz, malzeme olduğu sürece de devam edeceğiz. Daha fazlasını yapmak için de çaba göstereceğiz" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Kars Emniyet Futbol takımı Doğu Anadolu Şampiyonu oldu


Van Spor

Iğdır FK’de Kenan Koçak dönemi sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de namağlup serisi 26. haftada bitti


Van Spor

Digorlu kızlar Türkiye yarı finallerinde Kars’ı temsil edecek


Van Spor

Curling kadın milli takımı, Dünya şampiyonası yolunda


Van Spor

Elazığspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Malatya’ya 4 milyar TL’lik spor yatırımı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ