Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı

Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı

Yerel 21.08.2022 12:37:00 0
Bisikletçiler Tuşba Belediyesi Halk Plajında konakladı
Tarih: 21.08.2022 12:42 Güncelleme: 21.08.2022 12:37

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘Van Denizi Bisiklet Festivali’ çerçevesinde geçtiğimiz pazartesi günü Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkı’nda davul zurna eşliğinde yola çıkan yaklaşık 250 bisikletçi Tuşba ilçesine ulaştı.
Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediyesi, Bitlis Belediyesi, Van Gölü’ne kıyısı bulunan ilçe belediyeleri ile Vangölü Aktivistleri Derneği’nin katkılarıyla organize edilen festival, birçok ilden 250 bisikletçinin katılımıyla geçtiğimiz pazartesi günü start almıştı. ‘Van Gölü Havzası Koruma Eylem Planı ve Uygulama Programı’na katkı sunmak amacıyla başlatılan yaklaşık 450 kilometrelik parkurun Edremit, Gevaş, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz, Erciş ve Muradiye etaplarını tamamlayan bisikletçiler, Tuşba ilçesine ulaştılar. Akşam saatlerinde Tuşba Belediyesi’ne ait olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’na ulaşan bisikletçiler Tuşba Belediyesi çalışanları tarafından karşılandılar.
Burada mola veren bisikletçilere Belediye Başkanı Salih Akman’ın direktifleri ile akşam yemeği ikramında bulunuldu. Van Gölü’nün yaklaşık 450 kilometre olan kıyı şeridinin 112 kilometrelik kısmının Tuşba ilçesi sınırlarında kaldığını dile getiren belediyesi yetkilileri, Belediye Başkanı Salih Akman’ın etkinliği bu yüzden çok önemsediğini dile getirdiler. Belediye yetkilileri, “Başkanımız Salih Akman, Van Gölü’ne ayrı bir önem vermektedir. Van Gölü’nün o eşi ve benzeri olmayan maviliğinin gelecek nesillere kalması için gece gündüz çalışmaktadır” dediler.
Bisikletçiler, denize kıyısı olmadığı halde Türkiye’nin tek mavi bayraklı plajı olma ünvanına sahip olan Mollakasım Mavi Bayraklı Halk Plajı’nda kurdukları çadırlarında geceyi geçirdi. Yaklaşık bir haftadır devam eden festival, Van Kedi Evi önünde düzenlenecek programla sona erecek.

Haber Kaynak : İHA

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ