Bir yıl boyunca topladığı atık plastiklerle, mezun ettiği öğrencisine tekerlekli sandalye aldı

Bir yıl boyunca topladığı atık plastiklerle, mezun ettiği öğrencisine tekerlekli sandalye aldı

Van Haberleri 10.06.2023 11:32:00 0
Bir yıl boyunca topladığı atık plastiklerle, mezun ettiği öğrencisine tekerlekli sandalye aldı
Tarih: 10.06.2023 11:32 Güncelleme: 10.06.2023 15:21

Van’ın Edremit ilçesine bağlı Şehit Jandarma Yusuf Turgut İlk ve Ortaokulu’nda görev yapan sınıf öğretmeni Zelal Ceberut, öğretmen arkadaşları ve öğrencileriyle birlikte 1 yıl boyunca çevreden topladığı atık plastikleri satarak, 4 yıl önce mezun ettiği yürüme engelli öğrencisi Gülperi Gültekin’e tekerlekli sandalye ve yürüteç aldı.
Şehit Jandarma Yarbay Yusuf Turgut Okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Zelal Ceberut, çevre bilincini öğretmek amacıyla öğrencilerden çevrede buldukları ya da kullandıkları plastik ürünleri okula getirmelerini istedi. Öğrencilerin getirdiği plastik ürünleri alan Zelal Öğretmen, bu palstik ürünleri öğretmen arkadaşlarının desteği ile okulun deposunda biriktirdi. Yaklaşık 1 yıl içerisinde 700 kiloya ulaşan ürünleri geri dönüşüm firmalarına vermek için onlarla görüşen Zelal Öğretmen, bu ürünleri 2 bin 500 TL’ye sattı. Elde edilen parayla 4 yıl önce mezun olan engelli Gülperi Gültekin’e tekerlekli sandalye ve yürüteç alındı.
Edremit Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki Özel Öğretmeni Duygu Özfidan ile birlikte okula gelen Gülperi, kendisi için alınan tekerlekli sandalyeyi öğretmeni Zelal Ceberut’un elinden aldı. Öğretmen ve arkadaşlarıyla birlikte ’Hayat bayram olsa’ şarkısı eşliğinde tekerlekli sandalyesine binen Gülperi, okul bahçesini gezdi. Öğrencilerin alkışları arasında anons edilen Gülperi, büyük mutluluk yaşadığını, başta sınıf öğretmeni Zelal Ceberut olmak üzere, okulun öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi.
Ceberut ise yaptığı kısa konuşmasında "Projemizin amacı, plastikleri toplayıp geri dönüşüme kazandırmak ve daha sonra da burada elde edilen gelirle de engelli bireylerimize tekerlekli sandalye almaktı. Projemiz, bir yıldır devam ediyor. Aldığımız tekerlekli sandalye ve yürüteci 4 yıl önce mezun ettiğim öğrencim Gülperi Gültekin’e armağan ettim. O da çok mutlu oldu. Ben de mutluyum" dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Anderson Talisca'ya Brezilya'dan İki Büyük Talip! Corinthians ve Gremio, Yıldızlı Futbolcu İçin Harekete Geçti


Van Spor

Youssef En-Nesyri, Juventus'a Transfer Oldu! İtalyan Devinden Fenerbahçe'ye 5 Milyon Euro Teklif


Van Spor

Elazığ Atatürk Stadyumu karla kaplandı


Van Spor

BEÜ’den Kick Boks Türkiye şampiyonluğu


Van Spor

BEÜ’de kros takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ