"Bir Tasarım Masalı" izleyenleri mest etti

"Bir Tasarım Masalı" izleyenleri mest etti

Kültür Sanat 2.06.2024 11:04:44 0
Tarih: 02.06.2024 11:04
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Moda Tasarım Bölümünden mezun olan öğrencilerin "Bir Tasarım Masalı" defilesi ilgiyle izlendi.
Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen "Bir Tasarım Masalı" defilede, öğrencilerin sergilediği elbise tasarımları birçok sosyal farkındalık konuları ve mesajlarıyla dikkat çekti. Deprem, çocuk gelinlikleri, hayvanlara yönelik şiddet gibi çeşitli toplumsal meselelere odaklanan öğrenciler, tasarımlarında bu ve daha benzeri birçok temayı işledi.
Defilenin Küratörü Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Kırkıncıoğlu, öğrencilerin 65 farklı tasarımını sergilemenin yanı sıra her bir tasarımın arkasında yatan hikayeyi ve felsefi yaklaşımı olduğunu belirterek, "Etkinlikte 13 tasarımcı, 23 manken ve diğer ekip üyeleriyle birlikte toplamda 60 kişi yer aldı. Defileyi izleyenlerin olumlu tepkileri ve ilgilileri bizi mutlu etti" dedi. Defilede mankenlik yapan Ezgi Çeri ise Türk bayrağı motifli elbiseyi giydiği için gururlu olduğunu dile getirerek, "Bu elbise benim için çok anlamlı. Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu arkadaşlarımın tasarımlarını sergilemek benim için büyük bir onur" şeklinde konuştu.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem