"Bir Eve Dönüş Hikayesi" konferansı düzenlendi

"Bir Eve Dönüş Hikayesi" konferansı düzenlendi

Eğitim 18.02.2025 19:37:49 0
Tarih: 18.02.2025 19:37
Erzincan’da düzenlenen "Bir Eve Dönüş Hikayesi" konferansında, Arkeolog ve Girişimci Gizem Demirbüken, ata tohumlarıyla organik tarım yapma sürecini ve başarı hikayesini katılımcılarla paylaştı.
Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen konferansa Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özenel ve akademik personel katıldı.
Arkeolog ve Girişimci Demirbüken, devletten aldığı destek ile kendi köyünde kurduğu fırında ata tohumu karakılçık buğdayından ekmek üretmeye başladığını anlattı. Girişimini bir "eve dönüş" hikayesi olarak tanımlayan Gizem Demirbüken, hayalinin ata tohumundan yaptığı ekmekleri yurt dışına satmak olduğunu ifade etti. Arkeoloji eğitiminin ona kazandırdığı bakış açısıyla Anadolu topraklarının tarihi ve doğal zenginliklerini daha yakından fark ettiğini dile getiren Demirbüken, bu zenginliklerin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için organik tarımın önemine vurgu yaptı.
Program sonunda Gizem Demirbüken, katılımcılardan gelen soruları cevapladı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van YYÜ'de İŞKUR Gençlik Programı için 889 Öğrenciye İstihdam Fırsatı!


Van İş İlanları

TCDD, Van'da Dahil Olmak Üzere Türkiye Genelinde 195 Sürekli İşçi Alacak!


Van İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bosna'nın Özgürlük Sembolü Aliya İzzetbegoviç: Bağımsızlık Mücadelesinin Yıl Dönümünde Anıyoruz


Öteki Gündem

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem