Bingöl’de gönüllü öğretmenlerden ana dilde eğitim seferberliği

Bingöl’de gönüllü öğretmenlerden ana dilde eğitim seferberliği

Eğitim 12.01.2023 12:55:04 1
Bingöl’de gönüllü öğretmenlerden ana dilde eğitim seferberliği
Tarih: 12.01.2023 12:55 Güncelleme: 12.01.2023 12:55
Bingöl’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversite koordinesinde oluşturulan 30 kişilik gönüllü öğretmen, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ortaokul öğrencilerinin ana dilleri olan Zazaca’yı seçmeleri için okulları ziyaret edip öğrenciler ile görüştü.
Bingöl’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile üniversite iş birliğinde 30 gönüllü öğretmen, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin ana dilde eğitim ve öğretim almaları için okulları gezerek bilgilendirmeler yaptı. Hem okul yönetimi hem de öğrenciler ile bire bir görüşen öğretmenler, öğrencilerin Zazaca ve Kürtçe derslerde ne tür eğitim alacaklarını aktardı. Hazırlanan kitapları tanıtan öğretmenler, öğrencilerden de ana dilleri olan Zazacayı seçeceklerinin sözünü aldı.
Öğrencilerden Ruken Tunç, Zaza dilini çok sevdiğini ve korunması gerektiğini belirterek, ’’Ben Zaza dilini çok seviyorum. Zaza dili benim ana dilim okulumuzda olmasını çok istiyorum. Bugün hocalarımız geldi ve bize tavsiye etti. Ana dilimiz kaybolmasın, koruyalım” dedi.
Fırat Burkek ise Zazaca dilini unutmayacaklarının altını çizerek, “Zazaca dersini çok seviyoruz. Bugün hocalarımız bizi Zazaca ve Kürtçe seçmeli ders için ziyarete geldi. Biz Zazaca dersini seçeceğiz ve Zazaca’ya sahip çıkacağız, ana dilimizi unutmayacağız” diye konuştu.

4 bin öğrenci eğitim gördü
Bingöl’de 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında 4 bin öğrencinin Zazaca eğitim gördüğünü belirten gönüllü öğretmenlerden Nurullah Vergi, ’’Bingöl’de bugün İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversite koordinesinde yaklaşık 30 kişilik bir ekiple 45 ortaokul ziyaret edildi. Her gittiğimiz okulda okul idaresi ile sınıfları ziyaret ederek Zazaca dersi, kitapları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Yaklaşık şuan Bingöl’de 4 bin kişi Zazaca dersi görüyor, önümüzdeki yıl için büyük bir potansiyel var şuan burada. 15 bin ile 20 bin arası bir potansiyel var şuanda. İnşallah bu neticeyi 2023-2024 yılında eğitim ve öğretim yılında güçlü kadromuzla, 5-6-7 ve 8 sınıf kitaplarımızda hazır öğrencilerimizin karşısında olacağız” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Miray bürkük
12.01.2023 17:23:27
Çok güzel bir şey

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da amatör maçlar ertelendi


Van Spor

Elazığ’da basketbol bölge şampiyonası sona erdi


Van Spor

Avrupa ve dünya şampiyonu Erivan Barut, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu


Van Spor

Elazığspor’dan 17 Yaş altı taraftarlara ücretsiz bilet


Van Spor

Elazığ’dan 4 büyük başarı


Van Spor

Erzurum GSK araç filosunu güçlendiriyor


Van Spor

Elazığspor - Şanlıurfaspor maç biletleri satışta


Van Spor

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ