Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı

Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı

Eğitim 4.06.2024 11:25:03 0
Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı
Tarih: 04.06.2024 11:25 Güncelleme: 04.06.2024 11:25
Bingöl’ün Solhan ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu etkinliğinde sergilendi.
Solhan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin ürünleri için yılsonu sergisi düzenlendi. ’Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2023-2024 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı. Yıl boyunca açılan kurslarda ortaya çıkan el dokuması kilimlerden, makine nakışlarına, kanaviçeden, tel kırmaya, minyatürden, tezhibe birçok alanda el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Yıl sonu sergisi dolayısıyla açılışa Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Milli Eğitim Şube müdürleri Mehmet Aslan ve Sadullah Eryatan, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda kursiyerlerin bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünleri katılanlar tarafından gezildi. Halk oyunları gösterisi ve çeşitli ikramlarla devam eden programda sergilenen ürünler davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin hayat boyu öğrenmenin önemine değinerek Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin kaliteli eğitim alarak sanatın ve zanaatın toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaptı.
Kurum Müdür Vekili Nihat Bengiz, ’’2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla giyim teknolojisi ve el sanatları alanında 192 kurs açıldı ve 4 bin 311 kursiyere eğitim verildi. Ayrıca yıl boyunca din eğitimi, okuma yazma kursları, dil kursları, arıcılık, aşçı yardımcılığı, ilk yardım eğitimi, hijyen eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği, oryantasyon gibi farklı alanlarda açılan kurslarda 13 bin kursiyere hizmet verildi. Sergimize katılım çok yoğun oldu ve katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederim’’ dedi.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ