Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı

Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı

Eğitim 4.06.2024 11:25:03 0
Bingöl’de 192 kurs için yıl sonu sergisi açıldı
Tarih: 04.06.2024 11:25
Bingöl’ün Solhan ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurslarda el emeği göz nuru ürünler, yıl sonu etkinliğinde sergilendi.
Solhan Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin ürünleri için yılsonu sergisi düzenlendi. ’Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ etkinlikleri kapsamında Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce 2023-2024 eğitim öğretim yılı yıl sonu sergisi açıldı. Yıl boyunca açılan kurslarda ortaya çıkan el dokuması kilimlerden, makine nakışlarına, kanaviçeden, tel kırmaya, minyatürden, tezhibe birçok alanda el emeği göz nuru ürünler sergilendi. Yıl sonu sergisi dolayısıyla açılışa Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin, Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İl Milli Eğitim Şube müdürleri Mehmet Aslan ve Sadullah Eryatan, Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış kurdelesinin kesilmesiyle başlayan programda kursiyerlerin bir birinden güzel el emeği göz nuru ürünleri katılanlar tarafından gezildi. Halk oyunları gösterisi ve çeşitli ikramlarla devam eden programda sergilenen ürünler davetliler tarafından büyük ilgi gördü.
Solhan Kaymakamı Muhammed Çetin hayat boyu öğrenmenin önemine değinerek Solhan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslara katılan kursiyerlerin kaliteli eğitim alarak sanatın ve zanaatın toplumun her kesiminde yaygınlaşması gerektiğine vurgu yaptı.
Kurum Müdür Vekili Nihat Bengiz, ’’2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla giyim teknolojisi ve el sanatları alanında 192 kurs açıldı ve 4 bin 311 kursiyere eğitim verildi. Ayrıca yıl boyunca din eğitimi, okuma yazma kursları, dil kursları, arıcılık, aşçı yardımcılığı, ilk yardım eğitimi, hijyen eğitimi, iş sağlığı ve güvenliği, oryantasyon gibi farklı alanlarda açılan kurslarda 13 bin kursiyere hizmet verildi. Sergimize katılım çok yoğun oldu ve katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederim’’ dedi.

Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem