Bingöl’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu

Bingöl’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu

Genel 16.07.2024 00:32:54 0
Bingöl’de ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu
Tarih: 16.07.2024 00:32 Güncelleme: 16.07.2024 00:32
Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de hain darbe girişimin 8. yıl dönümünde ‘15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü’ nöbeti tutuldu.
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde ülke genelinde olduğu gibi Bingöl’de de il protokolü ve vatandaşlar, demokrasi nöbeti için Hacı Hıdır cami önünde bir araya gelerek Genç caddesi boyunca yürüdü. İl protokolü ve vatandaşlar, demokrasi meydanına ellerinde Türk bayraklarıyla geldi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının ardından Vali Ahmet Hamdi Usta, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.
FETÖ’cülerin milletin cesaretini hesaplayamadığını belirten Vali Usta, “Daha birkaç yıl önce, 15 Temmuz 2016 tarihinde, bu milletin imkanları ile palazlanmış FETÖ’cü bir grup; istiklal ve istikbalimize darbe vurmak, Türkiye’yi bölüp parçalamak, ülkede bir iç savaş çıkararak sosyal grupları birbiri ile çatıştırmak, Türkiye’yi terör örgütlerinin barınağı ve uluslararası müdahalelere açık hale getirmek için darbe girişiminde bulundu. 40 yıllık sinsi örgütlenmesi ile suret-i haktan görünen ve muhafazakar Anadolu insanını ‘Allah’ diyerek aldatan FETÖ’cü hainler bir şeyi hesaplayamamıştı. FETÖ’cü hainler bu milletin asil duruşunu, bu milletin cesaretini, ferasetini, birlik ve beraberliğini; kısacası bu milletin özgül ağırlığını hesaplayamamışlardı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘sokakları, meydanları, köprüleri tutun’ talimatını, siyasi parti temsilcilerinin ve kanaat önderlerinin vatandaşları meydanlara davet etmesini hesaplayamamışlardı. “Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır / Gün batsa ne olur, geceyi onaran bir mimar vardır” diyerek sokaklara, caddelere, meydanlara çıkan cesur Bingöllüler gibi tüm halkımız o gece unutulmaz bir destan yazmış; ezanların susmaması, bayrakların inmemesi uğruna 252 şehit vermiş, 2.194 vatandaşımız da gazi olmuştu. O gece, gökleri onaran mimarın da inayetiyle tarihimize “Milletin Zaferi”; karanlığın, ihanetin, işbirlikçiliğin, hezimeti olarak geçmişti” diye konuştu.
Başkan Arıkan, “Sabahın aydınlığa kavuştuğu çok önemli, unutulmaz bir geceydi”
Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ise, “15 Temmuz ile başlayan kara bir gece demokrasiye, büyük bir darbenin vurulmaya çalışıldığı ama halkımızın büyük desteğiyle sabahın aydınlığa kavuştuğu çok önemli, unutulmaz bir geceydi. Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan o gece canını, malını ve yüreğini ortaya koyan yüce milletimizi büyük bir saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum. Bugün ihanetin ve aynı gün gelen kurtuluşun ve sonucu çok güzel olan bir günün yıl dönümü. 15 Temmuz sadece bir darbe girişiminin püskürtülmesi değil aynı zamanda bir milletin iradesine ve bağımsızlığına sahip çıkma kararlılığında da sembolüdür” dedi.
Etkinliğe katılan vatandaşlardan Pınar Hatısaru, “8 yıldır meydanlardayız ve daha nice yıllar meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Rabbim inşallah bundan sonra hainlere fırsat vermesin ve birliğimiz, beraberliğimiz daim olsun diyorum” şeklinde konuştu.
Programa Vali Usta’nın yanı sıra Belediye Başkanı Erdal Arıkan, İl Jandarma Komutanı Bilgihan Yeşilyurt, İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, Cumhuriyet başsavcısı Abdullah Sert, BİŞHAK Başkanı Vahap Baysal, 15 Temmuz gazileri Onur Asutay ve Mehmet Akif Özdemir, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ