Bingöl’de dikkat çeken "Kışevi"

Bingöl’de bir girişimci tarafından hazırlanan kış evinde, kentin yöresel yiyecekleri tüketilirken, soba üstünde kestane ve patates pişirilerek eski kış günlerine olan özlem gideriliyor. Mekanda kadınların ördüğü örgüler ise ihtiya

Yerel 7.01.2019 12:54:08 0
Bingöl’de dikkat çeken "Kışevi"
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2019 12:54

Bingöl’de bir girişimci tarafından hazırlanan kış evinde, kentin yöresel yiyecekleri tüketilirken, soba üstünde kestane ve patates pişirilerek eski kış günlerine olan özlem gideriliyor. Mekanda kadınların ördüğü örgüler ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Bingöl’de girişimci Osman Topluk, müşterilerine eski kış günlerini aratmayacak bir şekilde hizmet vermeye başladı. Kış evi adıyla açtığı işletmede kentin yöresel yiyecekleri olan ceviz, pestil ve kuru dut gibi yerli ürünleri müşterilerine sunan Topluk, kurduğu sobanın kuzinesinde patates, kestane, haşlanmış nohut ve köz çayı da ikram ediyor. Topluk, kadın müşterilerine ise ihtiyaç sahipleri ailelere göndermek üzere kışlık ürünler diktirmeye başladı.

Hazır yiyeceklere karşılık, eskiden hemen hemen her evde görülen yöresel kültür ürünlerine dikkat çekmeye çalıştığını belirten Topluk, “Bingöl’de birçok kafe sektörü mevcut. Kafe sektörlerinin tamamında ne yazık ki gazlı içecekler mevcut olduğu için farklı bir ambiyans oluşturmaya çalıştık. Bununla beraber de evlerde ve kafelerde artık doğalgaz kullanıldığı için bizde bunu fırsata çevirerek sobamızı kurup bu işe giriştik. Buraya gelen misafirlerimize eski geleneksel kış gecelerini yaşatmak için sobamızda demlenen çayımız, sütümüzle beraber patates, kestane, börek ikramında bulunuyoruz. Gazlı içecekler yerine ise milli içeceğimiz olan hoşafı servis ediyoruz. Müşterilerimize sohbetle demlenen çayla, pestilinden dutuna kadar ikram ediyoruz. Gelen müşterilerimize canları sıkılmasın diye bir taraftan canlı müzik yapmaya çalıştık, diğer taraftan dileyen müşterilerimiz sazını alıp burada istediğini çalabiliyor"dedi.

"Kış evinde örülen örgüler ihtiyaç sahiplerine gidiyor"

Kadın müşterilerinin örgü ördüğünü de ifade eden Topluk, örülen örgüleri ise ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını kaydetti.

Kış evinde ihtiyaç sahibi aileler için kışlık ürünler diktiğini dile getiren müşterilerden Gülcan Çete, “Burası çok güzel bir mekan. Evlerimiz artık doğalgaz var ve burada soba kültürü yaşatılmaya çalışılıyor. Sobaya hasretiz. Biz artık ailecek müsait zamanlarımızda buraya gelip, sobanın üstünde çayımızı demliyorlar. Pestil, ceviz ve Bingöl böreği yapılıyor ve burada çocuklarımızla onları tüketiyoruz. Kış mevsimde ihtiyacı olan ailelere burada örgü örüp ulaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Müşterilerden Fatih Atlı ise, “Günün bütün stresini atmak için burayı tercih ediyoruz ve müzisyen arkadaşlarla çay demleyip içiyoruz. Kendi aramızda müzik yapıyoruz bazen de bizim gibi müşteriler talep ediyor onlara söylüyoruz. Çok samimi bir ortam ve talebin artmasını isterim” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ