Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: "Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir’’

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak: "Hayvan Hastanesi, herhangi bir afet durumunda insanlara hizmet verebilir’’

Genel 5.04.2024 10:24:09 0
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çapak:
Tarih: 05.04.2024 10:24 Güncelleme: 05.04.2024 10:24
Bingöl Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 2 yıl önce hizmete giren Hayvan Hastanesinin afet durumunda insanlara da hizmet verebileceğini belirten Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, “Bunun biz Bingöl’ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz’’ dedi.
Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesine bağlı olarak yaklaşık 2 yıl önce açılan ve 5 bin 500 metrekare alanda hizmet veren Hayvan Hastanesi bölgeden, il merkezinden, ilçelerden ve köylerden getirilen hayvanları tedavi etmeye devam ediyor. Hayvan Hastanesinin iki farklı alanda hizmet verdiğini belirten Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, büyük ve küçükbaş hayvanların tedavi edildiğini ifade etti. Muhtemel bir afet durumunda insanların da tedavi edilebileceğini belirten Rektör Çapak, ’’Bingöl Üniversitemize biz yakın zamanlarda Veteriner Fakültesine bağlı olarak bir de Hayvan Hastanesini kazandırmış olduk. Hayvan Hastanemiz 5 bin 500 metrekarede iki farklı alandan oluşuyor. Hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan alanı var. Aynı zamanda Hayvan Hastanemizde 5 adet derslik var. Bu dersliklerin bir kısmında hayvan tedavilerini direkt olarak sınıfa getirip uygulamalı olarak anlatma imkanı var. İki ameliyathanesi var, laboratuvarı var, hayvanlarla ilgili neredeyse bütün birimleri var. 5 bin 500 metrekarelik alan hakikaten büyük bir alan. Bölgede de benim bildiğim kadarıyla bu çapta bir hayvan hastanesi yok. Aynı zamanda öyle bir dizayn ettik ki, Allah muhafaza herhangi bir afet durumunda insanları tedavi imkanları doğabilir. O yüzden çok önemsiyoruz. Burada birçok hayvan tedavi ediliyor” dedi.
Sadece il merkezinden değil, ilçelerden ve köylerden de hastanede çok sayıda hayvanın tedavi edildiğini vurgulayan Rektör Çapak, ’’Binlerce hayvan bugüne kadar orada tedavi edildi. Bunun biz Bingöl’ümüze ve bölgemize büyük bir kazanım olduğunu düşünüyoruz. Çünkü insan sağlığını önemsediğimiz kadar hayvan sağlığını da, canlı sağlığını da önemsememiz gerekiyor. Ben Hayvan Hastanemizin uzman arkadaşlarımızla hem Bingöl’e hem de bölgeye çok iyi hizmetler verdiğini biliyorum. Zaman zaman da hem misafirlerimizi gezdirmek hem de oradaki arkadaşlarımızın faaliyetlerini takip etmek için ziyaret ediyoruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakan Kutlu: "Galibiyeti hak eden taraf bizdik"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Taraftardan destek bekliyoruz, sonuç için üzgünüz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Vanspor FK: 1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ