Bin Yıllık Hasret Sona Erdi: Ahlat'ta Tarihi Kabine Toplantısı

Tarihi zirve: Ahlat'ta 1000 yıl sonra ilk kabine toplantısı.

Van Haberleri 2.09.2024 14:39:00 0
Bin Yıllık Hasret Sona Erdi: Ahlat
Tarih: 02.09.2024 14:44

Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği Başkanı Abdulgani Kaya, Selçuklu döneminde başkent olan ve 1000 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı kabinesini ağırlayan Ahlat'ın tarihi önemine dikkat çekti.

AHİSKA'DA TARİHSEL AN: CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ TOPLANDI

Abdulgani Kaya, Ahlat'ta tarih yazan kabine toplantısının anlamını "Selçukluların başkenti olarak kabul edilen bu kadim şehirde, 1000 yıl sonra ilk defa bir kabine toplantısı gerçekleştiriyor olması, tarihi bir olay olup, bunun Ahlat'ın tanıtımı açısından da büyük değer taşıdığını" vurguladı. Kaya, Ahlat'ın evliyalar diyarı olduğuna işaret ederek, şehrin geçmişteki mühim konumuna atıfta bulundu.

EĞİTİM VE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİNE VURGU

Ahlat Kültür ve Eğitim Derneği'nin bölge tanıtımına yönelik etkinliklere katkısından bahseden Kaya, Ramazan ayında düzenlenen iftar yemeklerinin ve ayranaşı festivallerinin kaynaşmaya büyük katkı sağladığını belirtti. Derneklerinin 2000 yılından bu yana önemli aktivitelere imza attığına değinen Kaya, Ahlat ve çevre halkının birbiriyle kaynaşması için çeşitli çabalar gösterildiğini ifade etti.

SOY VE KÖKEN VURGUSU

Kaya, kendisinin Ahlatlı olduğunu ve soyunun Kayı boyuna dayandığını belirterek, bölgedeki etnik çeşitliliğe dikkat çekti ve herkesi kucaklayan bir yaklaşımla, hemşehrilerinin maddi ve manevi sıkıntılarına destek olduklarını anlattı.

TOPLULUK VE DAYANIŞMA ÇALIŞMALARI

Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Kaya, eski ve yeni destekçilerin katkılarıyla yaptıkları yardımlaşmaları, organizasyonları ve sosyal etkinlikleri anlattı.

YÜZME YARIŞMALARI VE KÜLTÜREL FAALİYETLER

Ahlat'ta düzenlenen kurtuluş etkinliklerine de değinen Kaya, üst düzey işadamlarının desteği ve yüzme yarışmalarının yanı sıra, kültürel faaliyetlerin de bölgenin tanıtımına katkı sağladığını belirtti.

CUMHURBAŞKANI ETKİNLİKLERE RENK KATTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahlat'a yaptığı ziyaret ve kabine toplantısının, şehrin tanıtımı açısından büyük önem taşıdığını belirten Kaya, Cumhurbaşkanının bölgeye olan ilgisi ve yatırımlarına dikkat çekti. Devlet Bahçeli'nin de bölgeye yaptığı katkıları vurguladı.

AHLAT'IN DEĞERİNE VURGU

Ahlat'ın tarih boyunca süregelen zengin mirası ve evliyaları ile ilgili bilgiler veren Kaya, bölgenin İslam dünyasındaki yeri ve önemine dair görüşlerini paylaştı. Ahlat'ın geleceği ve hedeflerine yönelik ümitli sözlerini dile getirdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem